SP za odbojkašice: Čudesna partija Tijane Bošković protiv Brazilki! Terzić slavio u trileru (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP za odbojkašice: Čudesna partija Tijane Bošković protiv Brazilki! Terzić slavio u trileru (VIDEO)

Gledaćemo dva sjajna polufinala

Na Filipinima je nastavljeno svetsko klupsko prvenstvo za odbojkašice, utakmicama drugog i trećeg kola. Do kraja grupne faze su ostala još dva meča sutra ujutro, ali praktično je sve već poznato.

U grupi A, turski Ezačibaši je predvođen Tijanom Bošković došao i do druge pobede u dva kola. Drim tim iz Istanbula je savladao brazilsku Reksonu u jako zanimljivom meču. Ezačibaši je slavio sa 3:2 (25:27, 25:19, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 22:25, 25:18, 15:11).

Posle ubedljive pobede u prvom kolu nad evropskim prvakinjama Kazalmađoreom, Ezačibaši je danas posle preokreta savladao Reksonu sastavljenu od nekolicine brazilskih reprezentativki. Brazilke su vodile sa 2:1 u setovima, ali su poražene na identičan način kao dan ranije protiv Kazalamađorea.

Napadačka sila kojom raspolaže Ezačibaši sa vrhunskim poenterkama poput Tijane Bošković, Džordan Larson i Tatjane Košeleve je presudila. Pogotovo je blok turskog tima bio moćan. Turski tim je čak 22 poena osvojio iz bloka, od čega je sedam poena bilo delo Tijane Bošković. Srpsko odbojkaško čudo je pružilo još jednu sjajnu partiju. Boškovićeva je meč završila kao najefikasnija sa 28 osvojenih poena. Amerikanka Larson i Ruskinja Košeleva su osvojile po 15 poena, a po običaju je na nivou bila i Maja Ognjenović koja je sjajno razigravala Ezačibašijevu napadačku silu.



Sa dve pobede iz dva meča, Ezačibaši je obezbedio prolaz u polufinale.  Pored njih, u polufinale ide i Pomi Kazalmađore koji je u trećem kolu sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:15, 25:21) savladao domaći tim PS Lodžistiks iz Manile. Lućija Boseti je prevodila Italijanke sa 16 poena, a naša Jovana Stevanović je osvojila devet poena.

Od daljeg takmičenja su se oprostili PS Lodžistiks Manila i brazilska Reksona, a ostalo je još da Ezačibaši odmeri snage sa domaćinom turnira i potvrdi prvo mesto u grupi.

U Grupi B je švajcarski Volero je zabeležio maksimalan učinak od tri pobede. Ekipa našeg Zorana Terzića je posle laganih pobeda nad japanskim Hisamicuom i tajlandskim Bangkokom, u derbiju grupe savladala moćni Vakifbank iz Istanbula sa 3:2 (25:22, 27:25, 16:25, 12:25, 16:14). Švajcarski tim je posle velike borbe osvojio prva dva seta i došao na prag pobede ali onda je Vakfibank brutalno uzvratio i izjednačio u setovima čime je obezbedio prolaz u polufinale.

Turski tim je u petom setu imao 14:12 i dve meč lopte, ali su Terzićeve izabranice uspele da nanižu četiri poena za pobedu. Fenomanlna je bila ukrajinska odbojkašica Olesija Rihljuk koja je osvojila čak 30 poena. Silvija Popović je bila sigurna u prijemu, a Bojana Živković je kao rezervni tehničar dobila šansu u tri od pet setova. U poraženom timu je Kineskinja Ting Žu opet bila nezaustavljiva i osvojila 31 poen, a sjajnu partiju je pružila i Milena Rašić koja je upisala čak 20 poena od čega 10 iz bloka.

Za Volero je ova pobeda značajna jer u polufinalu izbegava Ezačibaši i ide na Kazalmađore, dok ćemo u drugom polufinalu gledati turski derbi između Ezačibašija i Vakifbanka. Ostalo je još da se u grupi odigra duel Vakfibanka i Bangkoka, ali on neće imati rezultatskog značaja za polufinala.

(FOTO: FIVB)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.