SP: Prvi poraz Srbije

Izvor: B92, 10.Dec.2013, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Prvi poraz Srbije

Ženska reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji,pošto je poražena od Brazila - 25:23(14:11).

Naše devojke, koje su u prva dva kola savladale Japanke i Alžirke, puno su grešile, a kvalitetna reprezentacija kao Brazil je to lako iskoristila.

Alešandra Nasimento i Eduarda Amorim bile su najbolje u svom timu sa po petpogodaka, dok je, s druge strane, u našem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << timu Katarina Krpež bila precizna pet, a Svetlana Ognjanović, Jelena Živković i Sanja Rajović po četiri puta.

Naša selekcija sada ima skor od dva trijumfa i jednog neuspeha, dok su Brazilke zadržale maksimalan učinak.

Srpske rukometašice u sredu od 20.15, takođe u hali Čair, igraju protiv selekcije Danske.

U prvom meču dana u našoj grupi, Japankama je pripao azijski derbi protiv Kine (33:27), dok se od 20.15 sastaju Danska i Alžir.

Tok meča:

Prvi gol na meču postigla je Amorim, da bi u narednom napadu Sanja Damjanović promašila sedmerac.

Prisutna je velika nervoza kod naših reprezantivki, što su Brazilke iskoristile i povele sa 4:2,

Uvodnih desetak meča obeležio je i veliki broj sedmeraca (četiri), a Sanja Ognjanović je posle jednog zaradila žuti karton. No, što je mnogo bitnije, naše devojke su se brzo konsolidovale i zaigrale čvrstu odbranu: Rezultat toga je rezultatski preokret, u režiji Ognjanovićeve, pa Srbija posle 12 minuta igre ima prvu prednost - 8:6.

Taman kada su naše devojke preuzele kontrolu i uspostavile kontrolu, usledio je novi pad. Brazilke su iskoristile četiri vezane izgubljene lopte našeg tima i preko Da Silve i Kavalero ponovo stigle do vođstva - 9:11.

Do kraja prvog poluvremena videli smo veliki pad u igri, s obe strane. Brazilke su prednjačile, ali naše devojke nisu uspele to da iskoriste, jer preko pet minuta nisu postigle pogodak.

Alešandra Nasimento i Eduarda Amorim nastavile su sa odličnom igrom, pa su sa ukupno sedam golova zaslužne za prednost svog tima na poluvremenu - 14:11.

Prvi gol u drugom poluvremenu postigla je Katarina Krpež i najavila nešto bolju igru našeg tima. Međutim, devojke nastavljaju da promašuju iz neverovatnih situacija, pri tom slabo koriste prednost igrača više, pa protivnice uspevaju da održe prednosti - 15:17.

Opet su Srpkinje uhvatile ritam i preko Živkovićeve i Rajovićeve prišle na samo gol zaostatka, ali je, opet, usledio pad koji Brazilke koriste da stvore novih +3.

Treba napomenuti fenomenalnu partiju golmana obe selekcije, koje su najztaslužnije što rezultat nije mnogo viši.

Par bekova Nasimento-Amorim nastavlja da igra odlično, i daleko je najzaslužniji za to što je prednost na strani njihove reprezentacije.

Napokon su naše devojke uspele da naplate bolju igru i uspela da stignu do izjednačenja. Krpežova je na asistenciju Živkovićeve poravnala rezultat - 21:21.

Koliko dobru odbranu igraju naše devojke, najbolje dočarava podatak da Brazilke nisu postigle pogodak gotovo devet punih minuta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SP: Prvi poraz Srbije

Izvor: B92, 10.Dec.2013

Ženska reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji,pošto je poražena od Brazila - 25:23(14:11)...Naše devojke, koje su u prva dva kola savladale Japanke i Alžirke, puno su grešile, a kvalitetna reprezentacija kao Brazil je to lako iskoristila...Alešandra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.