SP: Prvi poraz Srbije

Izvor: B92, 10.Dec.2013, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Prvi poraz Srbije

Ženska reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji,pošto je poražena od Brazila - 25:23(14:11).

Naše devojke, koje su u prva dva kola savladale Japanke i Alžirke, puno su grešile, a kvalitetna reprezentacija kao Brazil je to lako iskoristila.

Alešandra Nasimento i Eduarda Amorim bile su najbolje u svom timu sa po petpogodaka, dok je, s druge strane, u našem timu Katarina Krpež bila precizna pet, a Svetlana Ognjanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jelena Živković i Sanja Rajović po četiri puta.

Naša selekcija sada ima skor od dva trijumfa i jednog neuspeha, dok su Brazilke zadržale maksimalan učinak.

Srpske rukometašice u sredu od 20.15, takođe u hali Čair, igraju protiv selekcije Danske.

U prvom meču dana u našoj grupi, Japankama je pripao azijski derbi protiv Kine (33:27), dok se od 20.15 sastaju Danska i Alžir.

Tok meča:

Prvi gol na meču postigla je Amorim, da bi u narednom napadu Sanja Damjanović promašila sedmerac.

Prisutna je velika nervoza kod naših reprezantivki, što su Brazilke iskoristile i povele sa 4:2,

Uvodnih desetak meča obeležio je i veliki broj sedmeraca (četiri), a Sanja Ognjanović je posle jednog zaradila žuti karton. No, što je mnogo bitnije, naše devojke su se brzo konsolidovale i zaigrale čvrstu odbranu: Rezultat toga je rezultatski preokret, u režiji Ognjanovićeve, pa Srbija posle 12 minuta igre ima prvu prednost - 8:6.

Taman kada su naše devojke preuzele kontrolu i uspostavile kontrolu, usledio je novi pad. Brazilke su iskoristile četiri vezane izgubljene lopte našeg tima i preko Da Silve i Kavalero ponovo stigle do vođstva - 9:11.

Do kraja prvog poluvremena videli smo veliki pad u igri, s obe strane. Brazilke su prednjačile, ali naše devojke nisu uspele to da iskoriste, jer preko pet minuta nisu postigle pogodak.

Alešandra Nasimento i Eduarda Amorim nastavile su sa odličnom igrom, pa su sa ukupno sedam golova zaslužne za prednost svog tima na poluvremenu - 14:11.

Prvi gol u drugom poluvremenu postigla je Katarina Krpež i najavila nešto bolju igru našeg tima. Međutim, devojke nastavljaju da promašuju iz neverovatnih situacija, pri tom slabo koriste prednost igrača više, pa protivnice uspevaju da održe prednosti - 15:17.

Opet su Srpkinje uhvatile ritam i preko Živkovićeve i Rajovićeve prišle na samo gol zaostatka, ali je, opet, usledio pad koji Brazilke koriste da stvore novih +3.

Treba napomenuti fenomenalnu partiju golmana obe selekcije, koje su najztaslužnije što rezultat nije mnogo viši.

Par bekova Nasimento-Amorim nastavlja da igra odlično, i daleko je najzaslužniji za to što je prednost na strani njihove reprezentacije.

Napokon su naše devojke uspele da naplate bolju igru i uspela da stignu do izjednačenja. Krpežova je na asistenciju Živkovićeve poravnala rezultat - 21:21.

Koliko dobru odbranu igraju naše devojke, najbolje dočarava podatak da Brazilke nisu postigle pogodak gotovo devet punih minuta.

Slobodno se može reći da su izgubljene lopte glavni uzrok poraza našeg tima. Posle granitne odbrane, naše devojke poklonile su nekoliko lopti protivnicama, što su ove iskoristile i na minut i po do kraja ponovo došle do dva gola prednosti.

Sanja Rajović imala je priliku, na šesdeset sekundi do kraja, da unese neizvesnost i pruži našem timu priliku da stigne barem do boda, ali je neverovatna Majsa Pesoa zaustavila i taj udarac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SP: Srpkinje ne respektuju nikoga!

Izvor: Dzungla.org, 11.Dec.2013, 10:07

DUELI između Srbije i Danske uskoro će postati „el klasiko“ prve faze svakog velikog šampionata, bilo muškog ili ženskog. Rukometaši su često već u grupi morali na megdan jednoj od najboljih selekcija sveta, dok su i rukometašice navikle na okršaje sa Skandinavkama. Naše dame godinama...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.