SP: Brazil posle velikog preokreta slomio Rusiju

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Brazil posle velikog preokreta slomio Rusiju

Odbojkaška reprezentacija Brazila ostvarila je veliku pobedu protiv Rusije 3:2 (20:25, 21:25, 25:22, 25:23, 15:12) u prvom meču poslednje faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Torinu.

Bio je to veliki preokret selekcije Brazila. Rusi su poveli sa 2:0 u setovima, a u oba seta su uspeli da uhvate rezultatski priključak, a zatim i preokrenu i završe set u svoju korist.

Brazil je u trećem setu bolje počeo, ali Rusija nije mogla i treći put do preokreta. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Ključni trenutak bio je izlazak iz igre kapitena Brazila Bruna i uvođenje 39-godišnjeg Vilijama Aržona.

Brazilci su nastavili da igraju strpljivo i koristili greške Rusije.

Najneizvesniji je bio četvrti set i to u završnici, kada se osetio doprinos svakog igrača Brazila, čak i onih sa klupe.

Valas de Sousa je u pobedi Brazila osvojio 22 poena, Lipe je postigao 15 poena, Daglas Sousa 13, dok je Lukas Satkamp osvojio 12 poena.

Kod Rusa koji su načinili čak 38 grešaka najbolji je bio Dmitrij Volkov sa 23 osvojena poena, pratio ga je Maksim MIhajlov sa 19, dok je Dmitrij Muserski osvojio dva manje. Dvocifren je bio i Jegor Kliuka sa 11 poena.

Da bi ostali u trci za polufinale Rusi moraju da savladaju selekciju Sjedinjenih Američkih Država, a taj duel na programu je u četvrtak od 17 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1.

Dan kasnije, na istom kanalu i u istom terminu Amerikancima će na megdan i selekcija Brazila.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

ISPALA NAJTROFEJNIJA ODBOJKAŠKA NACIJA: Amerikanci pobedili Rusiju, plasirali se u polufinale i sa sobom poveli Brazil

Izvor: Kurir, 27.Sep.2018, 18:34

Odbojkaši SAD pobedili su Rusiju u drugom meču Grupe I treće faze takmičenja na Svetskom prvenstvu i plasirali se u polufinale - 3:0 (25:22, 25:23, ).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.