Rukometašice Srbije porazom završile takmičenje na Svetskom prvenstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2023, 19:47

Rukometašice Srbije porazom završile takmičenje na Svetskom prvenstvu

Bez ijedne pobede su ostale srpske devojke.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je danas u Herningu od selekcije Japana rezultatom 22:20 (9:8) u meču poslednjeg, trećeg kola Treće grupe druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Aleksandra Vukajlović, koja je postigla šest golova, dok je Marija Laništanin dodala pet. U reprezentaciji Japana najbolja je bila Kaho Nakajama sa šest golova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Rukometašice Srbije su SP završile na poslednjem mestu na tabeli Treće grupe bez bodova. Japan je osvojio peto mesto sa četiri boda.

Plasman u četvrtfinale SP iz Treće grupe izborile su selekcije Nemačke i Danske.

Japanske rukometašice su bolje ušle u meč i u 11. minutu imale su prednost od 6:1. U tim trenucima povredila se i jedna od najboljih srpskih rukometašica Jovana Jovović, koja je morala da napusti teren pošto je dobila udarac u stomak.

Srpske rukometašice su zaigrale angažovanije u nastavku meča, a u 19. minutu stigle su do izjednačenja, 6:6. Japanke su povele 8:6, ali je Srbija izjednačila na 8:8. Rukometašice Japana su prvo poluvreme rešile u svoju korist rezultatom 9:8.

Japan je poveo 11:9 na startu drugog poluvremena, a jedna od najboljih srpskih rukometašica Sanja Radosavljević dobila je direktan crveni karton u 36. minutu.

Igralo se potom gol za gol, a japanske rukometašice su u 52. minutu stekle prednost od četiri gola (20:16). Srbija nije uspela u finišu meča da preokrene rezultat, a Japan je na kraju slavio rezultatom 22:20.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.