Rukometašice Španije ubedljive protiv Norvežanki, u finalu protiv Holanđanki

Izvor: RTS, 13.Dec.2019, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Španije ubedljive protiv Norvežanki, u finalu protiv Holanđanki

Rukometašice Španije izborile su plasman u finale Svetskog prvenstva u rukometu pošto su u drugom polufinalu savladale Norvešku sa 28:22. Prvi finalista je Holandija, a meč za titulu na programu je u nedelju od 12.30. Direktan prenos je na našem Drugom programu.
Rukometašice Španije dominirale su tokom celog meča. Konstantno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su bile u prednosti. Portivnice su pokušale da pariraju u par navrata uspele da priđu na par golova zaostatka. Međutim Španjolke su uspevale da odbiju sve napade Norvežanki vrate prednost i dođu do zasluženog i ubedljivog trijumfa.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Da bi ovaj period bio završen nerešenim rezultatom - 13:13. U nastavku Ššanjolke su zaigrale mnogo bolje. Preuzele su vođstvo i nisu ga ispuštale do kraja meča. Najveća prednost bila je osam golova razlike - 27:19.
Do kraja meča Norvežanke su samo uspele da smanje na šest golova zaostatka - 28:22.

Finale je na programu u nedelju od 12.30 časova, sastaju se Holandija i Španija. U borbi za bronzanu medalju sastaće se Rusija i Norveška, taj meč igra se od 9.30. Direktan prenos duela za medalje je na našem Drrugom programu.
Sve rezultate Svetskog prvventva možete pogledati OVDE. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.