Robinson se povukao iz reprezentacije

Izvor: RTS, 08.Avg.2010, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robinson se povukao iz reprezentacije

Golman Blekburna Pol Robinson saopštio je da se povlači iz reprezentacije Engleske, nekoliko sati pošto ga je selektor Fabio Kapelo pozvao u tim za prijateljsku utakmicu protiv Mađarske.

Selektor Engleske Fabio Kapelo ga nije uvrstio u tim za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a Robinson je odluku o povlačenju iz reprezentacije obrazložio time da ne želi da bude rezerva. On je bio prvi golman nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tima na Svetskom prvenstvu 2006. godine ali, kako je rekao, ne namerava da zamenjuje Džoa Harta i Bena Fostera u timu.

"Kao profesionalac koji želi da igra fudbal, ne vidim sebe kao trećeg ili četvrtog golmana. Ta uloga je frustrirajuća, a nisam imao priliku da budem ništa drugo osim zamene", rekao je 30-godišnji Robinson. "Mislim da je u najboljem interesu za mene i klub da napustim nacionalni tim i posvetim se Blekburnu. Engleskoj želim mnogo uspeha", dodao je Robinson.

Mediji navode da je Robinson sinoć obavestio Fudbalski savez o povlačenju, ali da nije kontaktirao Kapela. Italijanski stručnjak pozvao ga je u tim za utakmicu protiv Mađarske, umesto Dejvida Džejmsa i Roberta Grina, koji se nisu dobro pokazali na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Za nacionalni tim Robinson je odigrao 41 utakmicu, a poslednji put u oktobru 2007. godine u porazu od Rusije od 1:2. Takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine Engleska počinje u septembru utakmicama protiv Bugarske i Švajcarske.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.