Remi Srbije i Rusije u prvom meču na Svetskom prvenstvu

Izvor: RTS, 11.Jan.2019, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Srbije i Rusije u prvom meču na Svetskom prvenstvu

Srbija – Rusija 30:30 (16:16). Rukometna reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa selekcijom Rusije u prvom meču na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Srpski rukometaši odigrali odličan meč, veći deo susreta vodili, ali su u finišu propustili priliku da zabeleže važnu pobedu. Naredni meč Srbija igra protiv Francuske već u subotu (20.30).
Rukometne reprezentacije Srbije i Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odigrale su nerešeno 30:30 u meču prvog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu, koje se održava u Nemačkoj i Danskoj.

U utakmici odigranoj u Berlinu, Srbija je bila bolji rival, vodila je tokom većeg dela susreta, pa ostaje žal što izabranici Nenada Peruničića u finišu meča nisu stigli do izuzetno značajne pobede za dalji tok takmičenja.
Srbija je bolje ušla u duel, povela 6:3, ali je norveški sudijski par u prvom poluvremenu dosudio čak devet sedmeraca za ruski tim. Uprkos takvom sudijskom kriterijumu, na poluvremenu bilo je nerešeno 16:16.
I u nastavku je Srbija bila bolji tim, vodila u jednom trenutku i četiri gola razlike, ali su se uporni Rusi nekako uvek vraćali u igru, pa su čak stigli i do vođstva 27:26.
Srbija je u poslednja tri minuta ušla sa dva gola prednosti, ali je Rusija ponovo izjednačila. Srpski rukometaši imali su 30-ak sekundi za napad za pobedu, ali nisu bili precizni, da bi Rusija pokušala u poslednjih osam sekundi da organizuje napad, ali bez uspeha.
Najefikasniji igrač utakmice bio je Rus Timur Dibirov sa 12 postignutih golova. U timu Srbije istakli su se Nemanja Ilić sa šest i Stefan Vujić sa pet pogodaka.
Naredni meč Srbija igra već u subotu, kada će protivnik biti branilac trofeja selekcija Francuske. Meč se igra od 20.30 časova, uz direktan prenos na RTS-u. 
Ovako je protekao meč u Berlinu:
19.32 – Kraj meča, Srbija – Rusija 30:30.
Imale su obe ekipe priliku da u poslednjem minutu stignu do pobede, ali su bili neprecizni i jedni i rugi, pa se utakmica završila nerešenim rezultatom.
19.17 – Deset minuta ostalo je do kraja utakmice, rezultat je nerešen 26:26.
19.06 – Deset minuta igre u nastavku, Srbija vodi 23:21.
18.53 – Nastavljen je meč.
18.38 – Poluvreme, Srbija – Rusija 16:16.
Odlična igra srpske reprezentacije u prvih 30 minuta. Da Rusi nisu izveli čak devet sedmeraca za poluvreme, izabranici Nenada Peruničića bi verovatno vodili.
Po tri pogotka u srpskom timu potigli su Miljan Pušica i Stefan Vujić, po dva imaju Nikolić, Zelenović i Marsenić. U timu Rusije šest golova postigao je Timur Dibirov.
18.25 – Prošle su dve trećine prvog poluvremena, Srbija vodi 11:10.
18.13 – Posle deset minuta igre, Srbija vodi 6:4.
U prvih deset minuta utakmice Rusima je dosuđeno čak pet peteraca, dok su tri srpska igrača isključena.
18.01 – Počeo je meč.
17.55 – Intoniraju se himne dve države, utakmica će uskoro početi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.