Izvor: HotSport.rs, 15.Avg.2016, 04:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIO 2016: Van Nikerk osvojio zlato i oborio 17 godina star svetski rekord (VIDEO)

Južnoafrikanac, Vejd Van Nikerk, danas je osvojio zlato u trci na 400 metara uz obaranje svetskog rekorda legendarnog atletičara Majkla Džonsona.

Van Nikerk je trku zavšio vremenom 43.03 što je za 15 stotinki brže od rekorda Džonsona sa Svetskog prvenstva u Sevilji 1999. godine.

Pravo iz osme staze, Van Nikerk je bio za čak 73 stotinke brži od branioca zlata,  >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Kiranija Džejmsa, takmičara iz Grenade. Bronzom se zadovoljio, Amerikanac, Lešon Merit s vremenom 43.85.

(Izvor:youtube/TheRioArmy)
Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak je, takođe, bio najbolji u ovoj disciplini godinu rana ranije na Svetskom prvenstvu u Pekingu, gde je trčao čak 45 stotinki sporije nego sada.
JUSO, ŠAMPIONE: Erupcija oduševljenja u Riju – Bolt opet ‘oduvao’ konkurenciju! (FOTO) (VIDEO)
The post RIO 2016: Van Nikerk osvojio zlato i oborio 17 godina star svetski rekord (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neverovatna reakcija Juseina Bolta na oboren rekord star 17 godina (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Avg.2016

Jamajčanin Jusein Bolt po treći put je osvojio zlato na Olimpisjkim igrama, ali pre nego što je trčao svoju trku na 100 metara bio je svedok obaranja svetskog rekorda svog kolege...Naime, taman kada je Bolt ulazio na stadion, Vejd Van Nikerk je trku na 400 metara istrčao za 43.03 što mu je bilo...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.