Izvor: RTS, 25.Okt.2021, 17:49

Priština najavljuje zabranu nastupa srpskih sportista na KiM

Ministar kulture, omladine i sporta vlade u Prištini Hajrulah Čeku najavio je da će centralne vlasti uskoro odlučivati o zabrani svih "srpskih paralelnih sportskih aktivnosti" na Kosovu i Metohiji, reagujući na kako tvrdi, odluku srpskih vlasti da zbog kosovskih simbola zabrani nastup bokserima sa Kosova na Svetskom prvenstvu u Beogradu.
Čeku je rekao da će o preporukama, na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osnovu kojih će nadležni preduzeti mere, odlučivati ​savet za sprečavanje i sankcionisanje nasilja i negativnih pojava u sportu, i dodao da na Kosovu postoji mnogo "paralelnih struktura srpskih federacija, suprotno kosovskim zakonima".

Na konferenciji za novinare u Prištini, sa bokserskim timom, Čeku je u ime kosovske vlade najoštrije osudio sprečavanje kosovskih sportista zbog da učestvuju na takmičenjima u Beogradu.
"Smatramo da je ova odluka organizatora svetskog takmičenja u Beogradu doneta po direktivama Vlade Srbije", rekao je Čeku, a prenose prištinski mediji.
Dodao je da je u nedelju zatraženo od stranih ambasada u Prištini da reaguju i omoguće odlazak kosovskih sportista na takmičenje, ali, prema njegovim rečima, uprkos brojnim zahtevima, kako na institucionalnom nivou tako i na nivou sportskih organizacija, sportisti iz Prištine su sprečeni da odu u Beograd.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.