Ponos Srbije

Izvor: Poznati.info, 18.Jul.2012, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponos Srbije

Nađa Higl, Ana Subotić i Ivana Maksimović žele da obraduju naciju odličjem s Olimpijskih igara

Srpske olimpijske lepotice.

Srbija ima čime da se podiči na Olimpijskim igrama. Kako sportskim rezultatima, tako i gracioznošću, seksepilom i lepotom. Atraktivne Srpkinje učiniće sve da otadžbinu predstave na pravi način,

Nađa Higl (25) je najbolja srpska plivačica. Na Olimpijskim igrama će plivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << 200 metara prsno. Svoj najveći uspeh ostvarila je 2009. godine, na Svetskom prvenstvu u Italiji, osvojivši prvo mesto u disciplini 200 metara prsno.

Ana Subotić (29) će u Londonu pod zastavom naše zemlje trčati maraton. Atletikom se bavi od svoje 12. godine. Vizu za London Ana je izborila u Roterdamu, kada je istrčala treći maraton u svojoj arijeri i ostvarila lični rekord (2:36:14).

Strelkinja Ivana Maksimović (22) na Olimpijskim igrama u Londonu će se takmičiti u disciplini vazdušna puška. Ivana u London putuje s velikim ambicijama i nada se medalji.

Najveći uspesi u karijeri su joj ekipno zlato na EP i ekipna bronza u trostavu.

Četvorostruki je juniorski pobednik turnira Olimpijske nade.

Nađa Higl plivanje

Rođena: 2. 1. 1987. u Pančevu

Najveći uspesi: prvo mestona Svetskom prvenstvu u Italiji 2009. godine

Nikolina Moldovan kajak

Rođena: 1. 5. 1990. u Beogradu

Najveći uspesi: prvo mesto na Evropskom prvenstvu u Moskvi, zlatna medalja na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u Poljskoj, drugo mesto na Svetskom studentskom prvenstvu u Beogradu

Ana Subotić atletika

Rođena: 18. 11. 1983. u Valjevu

Najveći uspesi: lični rekord na maratonu u Roterdamu (2:36:14)

Ivana Maksimović streljaštvo

Rođena: 2. 1. 1990. u Beogradu

Najveći uspesi: ekipno zlato na EP, ekipna bronza u trostavu, četvorostruki juniorski pobednik turnira Olimpijske nade

Olivera Moldovan kajak

Rođena: 1. 3. 1989. u Beogradu

Najveći uspesi: prvo mesto na Evropskom prvenstvu u Moskvi, zlatna medalja u kajaku na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u Poljskoj, drugo mesto na Svetskom studentskom prvenstvu u Beogradu

Nikolina želi senzaciju

Kajakašica reprezentacije Srbije Nikolina Moldovan (22) takmičiće se na OI u Londonu u disciplini K 2.500 metara, a kajak će deliti sa svojom partnerkom i sestrom Oliverom.

Kao član kajakaškog tima Nikolina je višestruka prvakinja Srbije, a može se pohvaliti i odličjima sa Evropskog prvenstva i Svetskog kupa.

Izvor: Kurir
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Subotica,   Olimpijske igre

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.