Počinje Svetsko prvenstvo u Rusiji

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2018, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Svetsko prvenstvo u Rusiji

Svetsko prvenstvo u fudbalu, 21. po redu, danas počinje u Rusiji, a među 32 učesnika nalazi se i Srbija, koja drugi put nastupa pod tim imenom na najvećem fudblaskom takmičenju.

Prva utakmica Mundijala počeće u 17 časva na stadionu Lužnjiki u Moskvi između domaćina Rusije i Saudijske Arabije, a pola sata ranije počeće svečana ceremonija otvaranja šampionata.

Reprezentacija Srbije igraće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Grupi E protiv selekcija Kostarike, Švajcarske i Brazila, a prvi meč igraće u nedelju od 14 časova u Samari protiv Kostarike.

Ovogodišnji Mundijal igraće se u 11 gradova i trajaće do 15. jula, kada je za 17 časova zakazano finale u Moskvi.

Na Mundijalu u Rusiji će se prvi put u istoriji Svetskog prvenstva koristiti video tehnlogija VAR.

Titulu prvaka sveta brani Nemačka.

Mačor Ahil prognozira pobedu Rusije, dok lemur tipuje na Saudijsku Arabiju

Dve životinje prognozirale su različite pobednike prve utakmice ovogodšnjeg Svetskog prvenstva, u kojoj se sastaju Rusija i Saudijska Arabija.

Mačor Ahil je u muzeju Ermitaž u Sankt Peterburgu prognozirao pobedu domaćina turnira. Ispred njega su bila postavljena dva tanjira hrane, jedan označen zastavom Rusije, a drugi zastavom Saudijske Arabije. Ahil je oklevao, ali je na kraju ipak otišao do tanjira sa zastavom Rusije. Mačora su potom obukli u ruski dres, u kom je pozirao za fotoreportere.

Ahil je postao popularan prošle godine, kada je tokom Kupa konfederacija u Rusiji tačno prognozirao nekoliko pobednika.

Za razliku od Ahila, lemur Spartak u zoološkom vrtu u Jekaterinburgu je prognozirao pobedu Saudijske Arabije.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.