Pobede Jamajke, Francuske i Švedske na SP za fudbalerke

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 19:30

Pobede Jamajke, Francuske i Švedske na SP za fudbalerke

Ženska fudbalska reprezentacija Jamajke pobedila je Panamu sa 1:0, u drugom kolu Grupe F Svetskog prvenstva, koje se održava u Australiji i Novom Zelandu.

Jedini gol na ovom meču postigla je Alison Svabi u 56. minutu i tako svojoj reprezentaciji donela tri boda.

Ranije danas, u ovoj grupi Francuska je pobedila Brazil sa 2:1 čime je došla na korak od plasmana u nokaut fazu. Pobedu Francuskoj donela je Vendi Renar pogotkom u 83. minutu.

U poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolu, Francuska igra protiv Paname koja se oprostila od prvenstva i gotovo sigurno će u tom meču osigurati prolaz dalje.

O drugom putniku u osminu finala iz ove grupe odlučivaće međusobni duel Jamajke, koja ima četiri boda, i Brazila, koji ima tri boda.

Fudbalerke Švedske su, u drugom kolu Grupe G, pobedile selekciju Italije sa ubedljivih 5:0. Posle dva odigrana kola, Šveđanske su prve na tabeli te grupe sa šest bodova, Italija ima tri, dok su Južna Afrika i Argentina osvojile po bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbalerke Kolumbije pobedile Nemačku na SP

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 14:48

Ženska fudbalska selekcija Kolumbije pobedila je u Sidneju Nemačku sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe H na Svetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu...Južnoamerička selekcija povela je u 52. minutu preko Linde Kajsedo, dok je Nemačka, dvostruki svetski šampion, izjednačila u 89. minutu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.