Fudbalerke Kolumbije pobedile Nemačku na SP

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 14:48

Fudbalerke Kolumbije pobedile Nemačku na SP

Ženska fudbalska selekcija Kolumbije pobedila je u Sidneju Nemačku sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe H na Svetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu.

Južnoamerička selekcija povela je u 52. minutu preko Linde Kajsedo, dok je Nemačka, dvostruki svetski šampion, izjednačila u 89. minutu golom Aleksandre Pop sa penala.

Kolumbija je do iznenađujuće pobede došla u sedmom minutu nadoknade, kada se u strelce upisala Manuela Vanegas.

U istoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupi jutros je pobedu zabeležila selekcija Maroka, koja je savladala Južnu Koreju sa 1:0.

Na tabeli Grupe H Kolumbija vodi sa šest bodova, Nemačka i Maroko imaju po tri boda, dok je poslednja Južna Koreja bez bodova.

U poslednjem kolu u četvrtak Kolumbija igra protiv Maroka, a Nemačka se sastaje sa Južnom Korejom. Plasman u osminu finala osiguraće dve najbolje selekcije iz grupe.

Ranije danas u Grupi A plasman u osminu finala obezbedile su selekcije Švajcarske i Norveške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.