Perišić: O ovome sam sanjao

Izvor: Sportske.net, 12.Jul.2018, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perišić: "O ovome sam sanjao"

Fudbaler Hrvatske Ivan Perišić rekao je večeras, nakon plasmana njegove ekipe u finale Svetskog prvenstva, da je o tome sanjao pre 20 godina.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je večeras u Moskvi pobedila selekciju Engleske sa 2:1, posle produžetaka.

"Bila je teška utakmica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali smo uspeli. Plasman u finale mnogo znači za malu zemlju kao što je Hrvatska", rekao je Perišić, prenosi Hina.

"Ponovo smo slabije ušli u utakmicu, ali još jednom smo pokazali karakter, što pre nismo imali", rekao je Perišić, koji je proglašen za igrača utakmice.

Engleska je na stadionu Lužnjiki povela golom Kirana Tripijea u petom minutu iz slobodnog udarca, izjednačio je upravo Ivan Perišić u 68, dok je pobedu Hrvatskoj doneo Mario Mandžukić u 109. minutu.

"Izjednačili smo možda u ključnom trenutku, kada smo dominirali i napadali", kazao je Perišić koji je potom asistirao Mandžukiću za drugi gol na utakmici.

"Spustio sam Mandžukiću loptu, koji se sjajno snašao i pogodio. Međutim, nije važno ko je pogodio već da smo ušli u finale", kazao je Perišić.

Hrvatsku u finalu očekuje Francuska koja je tu selekciju pre 20 godina pobedila u polufinalu.

"Pre 20 godina sam u Omišu pratio utakmice u hrvatskom dresu i sanjao da igram za reprezentaciju i postižem gol koji nas vodi u finale", rekao je Perišić.

Perišić je, na kraju, rekao da očekuje sjajno finale.

"Francuska je u grupi igrala koliko joj je trebalo, a kako je turnir odmicao oni su se dizali u formi. Pravu snagu su pokazali u poslednjim utakmicama. Biće to sjajna utakmica", rekao je Perišić.

Finale je u nedelju od 17.00.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.