POČELO JE: Australija ubedljiva protiv Finske, Egzum i Rit pratili MIlsa i Gidija

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2023, 12:08

POČELO JE: Australija ubedljiva protiv Finske, Egzum i Rit pratili MIlsa i Gidija

Odigran prvi meč u E grupi Svetskog prvenstva.

Košarkaši Australije ubedljivo su savladali Finsku 98:72 (17:21, 28:19, 25:14, 28:18) u prvom meču E grupe Svetskog prvenstva.

Evropljani su odlično započeli utakmicu i mučili favorita u prvom poluvremenu. Finska je imala prdnost predvođena Laurijem Markanenom i Sasuom Salinom, ali je Australija u finišu prvog dela zaigrala čvršće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u odbrani i preokrenula rezultat.

Selekcija sa devet NBA igrača je dominirala u drugom poluvremenu i na kraju zabeležila ubedljiv trijumf u “Okinava areni” u istoimenom gradu.

Najbolji u Australiji su bili Peti Mils sa 25 poena i osam skokova, Džoš Gidi sa 14 poena, devet skokova i osam asistencija i Džo Ingls sa 13 poena. Bivši plej Partizana Dante Egzum je zabeležio 10 poena i četiri asistencije, dok je nekadašnji krilni centar Crvene zvezde Duop Rit sakupio osam poena i pet skokova.

U selekciji Finske najbolji je bio Markanen sa 19 poena i osam uhvaćenih lopti, Salin je ubacio 13.

Grupa E

Finaska – Australija 72:98

Nemačka – Japan 14.10

Nedelja

Australija – Nemačka 10.30

Japan – Finska – 14.10

Utorak

Nemačka – Finska 09.30

Australija – Japan 13.10
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UBEDLJIVA LETONIJA: Braća Bertans sipali trojke kao na treningu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2023

Opravdali ulogu favorita...Najubedljiviju pobedu prvog dana Svetskog prvenstva u košarci, barem za sada, zabeležila je Letonija nad Libanom u H grupi...Letonci su slavili rezultatom 109:70 (27:17, 28:13, 27:18, 27:22) u meču odigranom u Džakarti u klasičnoj igri mačke i miša...Čak sedam igrača...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.