Optužbe Maradoninog pomoćnika

Izvor: Politika, 03.Avg.2010, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužbe Maradoninog pomoćnika

Oskar Ruđeri (48), jedan od pomoćnika selektora argentinske fudbalske reprezentacije Dijega Armanda Maradone na minulom svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kaže da mu je predsednik Fudbalske federacije Argentine Hulio Grondona poručio preko Maradone da će mu pucati u noge.

Maradona je prošle nedelje otišao sa selektorskog mesta (privremeno je imenovan Serhio Batista, selektor omladinske reprezentacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koji će predvoditi tim u prijateljskom susretu s Irskom u Dablinu 11. avgusta).

Jedan od razloga zbog kojih je slavni fudbaler abdicirao bio je Grondonin ultimatum da se odrekne svojih pomoćnika.

– Kada smo izgubili od Nemačke u četvrtfinalu, Grondona je došao u svlačionicu i naočigled svih igrača rekao da želi da ostanem selektor. Po povratku u zemlju izjavio je da ja mogu i dalje da predvodim tim, ali da mojih sedam pomoćnika moraju da odu, pre svih Ruđeri. On je dobro znao da s tim neću da se složim – kazao je Maradona na oproštajnoj pres-konferenciji.

Ruđeri i Maradona su bili u timu koji je 1986. u Meksiku postao svetski prvak.

G. A.

objavljeno: 03/08/2010
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Dodela Oskara 2013

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.