Oglasio se RSS povodom povodom meča sa takozvanim Kosovom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se RSS povodom povodom meča sa takozvanim Kosovom

Turnir na programu od petka do nedelje.

Povodom organizovanja turnira za Svetsko prvenstvo juniorskih ženskih rukometnih reprezentacija oglasio se i Rukometni savez Srbije. Prvobitno je bilo planirano da se igra u Kragujevcu, ali je odluka promenjena i odlučeno da se igra u Kovilovu. I to bez prisustva javnosti. Podsetimo, najveću buru je izazvao meč Srbije i samoproklamovanog Kosova.

- Rukometni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << savez Srbije želi da upozna javnost sa stvarima vezanim za odigravanje kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki koji će od petka do nedelje biti održan u SC "Kovilovo". Evropska rukometna Federacija poslala je dokument organizatoru turnira Rukometnom savezu Srbije, kao i svim učesnicima kvalifikacija, sa jasnim i striktnim uputstvima koji će pomoći da celokupan događaj protekne u duhu sporta. Sagledavajući bezbedonosnu situaciju, kao i celokupan publicitet koji prevazilazi granice sporta, Evropska rukometna Federacija dostavila je Rukometnom savezu Srbije odluku po kojoj će turnir u Kovilovu biti odigran bez prisustva gledalaca i predstavnika medija.

Umesto u Kragujevcu srpske rukometašice igraće u Kovilovu

KVALIFIKACIJE ZA EP: Čudesan preokret Srpkinja, za prvo mesto u grupi

Ulaz u sportski kompleks Kovilovo biće dozvoljen samo zvaničnim članovima Federacija, predstavnicima RSS i ljudima zaduženim za organizaciju kvalifikacionog turnira. Rukometni savez Srbije shvata naglašene emocije u javnosti kada je u pitanju južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Sa druge strane, kao organizacija smatramo da smo učinili najviše u izuzetno teškim okolnostima, kako bi sačuvali budućnost našeg sporta, sprečili drakonske kazne i višegodišnju suspenziju naših reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni.

Sa željom da sve protekne u najboljem mogućem redu, Rukometni savez Srbije, postupaće po odluci EHF, a u saradnji sa nadležnim državnim organima - navedeno je u saopštenju.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne sa 'Kosovom', nećemo da se bijemo sa narodom!"

Izvor: Mondo, 23.Mar.2018, 14:37

Nekoliko sati pred početak utakmice ženskih juniorskih rukometnih selekcija Srbije i takozvanog Kosova odluka Vlade Srbije: "Neće se igrati!". Policija blokirala Kovilovo...Ovu vest objavile su "Večernje novosti", navodeći da je Vlada Srbije upravo donela odluku da taj meč, oko kojeg se podigla...

Nastavak na Mondo...

Vlada Srbije zabranila meč juniorki sa Kosovom u Kovilovu!

Izvor: Prva.rs, 23.Mar.2018

Mlade srpske i kosovske rukometašice trebalo je da se sastanu u petak u 16 časova u Sportskom centru Kovilovo, prenosi B92.net.. Srbija je domaćin kvalifikacione grupe u kojoj su još Norveška i Slovačka, trebalo je da se mečevi igraju u Kragujevcu, ali je Rukometni savez Srbije zbog velikog nezadovoljstva...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.