Obradović: Ozbiljno smo shvatili Kubu, drago mi je što se borila 60 minuta

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Ozbiljno smo shvatili Kubu, drago mi je što se borila 60 minuta

Selektor Ljubomir Obradović i golman Jovana Risović prokomentarisali su ubedljivu pobedu rukometašica Srbije u drugom kolu Svetskog prvenstva.

"Orlice" su deklasirale selekciju Kube 45:27, ostvaraivši drugu pobedu u Kumamotou.

Pročitajte još Srpkinje na +19 u drugom kolu Svetskog prvenstva

"Današnju utakmicu shvatili smo ozbiljno. Dobro smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvorili utakmicu i drago mi je da sam uspeo da dam šansu svim devojkama. Drago mi je videti da se Kuba nije predavala, da se borila do 60 minuta. Zahvaljujem se na fer i korektnoj igri", rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Jovana Risović sa 14 odbrana bila je jedna od najboljih u srpskom timu.

"Htela bih da čestitam svojoj ekipi na borbenosti i pobedi. Jako sam srećna što je selektor dao šansu svim devojkama. Ispoštovale smo dogovor i krenuli ozbiljno od samog starta. Čvrstom odbranom i samim tim su došli lakši golovi iz kontranapada. Tu smo razliku održavali do kraja meča i sve je prošlo u najboljem redu. Želela bih da čestitam Kubi na fer i korektnoj igri.

Selektor Kube Osvaldo Mendina nije preterano razočaran uprkos ubedljivom porazu.

"Čestitke Srbiji, nismo sa njima na istom nivou. Ovo je veliko iskustvo za moju ekipu koja nema previše internacionalnog iskustva. Samo učešće na ovom takmičenju je naša pobeda".

Srbija u sledećem kolu igra protiv jednog od favorita SP Norveške, u utorak od 11.30 časova po našem vremenu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.