OVAKO JE DOSADNO FIFA drastično menja format Svetskog prvenstva za klubove

Izvor: Press, 03.Jan.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAKO JE DOSADNO FIFA drastično menja format Svetskog prvenstva za klubove

Savetnik predsednika FIFA Đanija Infantina, legendarni fudbaler Zvonimir Boban, najavio je ukidanje Svetskog klupskog prvenstva.
Foto:Blic
Boban smatra da je postojeći sistem, sa samo pobednicima svih kontinentalnih konfederacija, nije interesantan i kvalitetan kakav bi trebalo da bude.
- Ovo ne zadovoljava nikoga. Poput Kupa konfederacija, vreme je da se rešimo turnira koji nisu na nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << FIFA i stvorimo pravo klupsko Svetsko prvenstvo koje će se igrati svake četiri godine - rekao je Boban.

Foto: ALI HAIDER / EPA;
Zvonimir Boban
On je najavio da će u novom takmičenju učestvovati 24 ekipe - 12 evropskih i 12 klubova sa ostalih kontinenata.
SP za klubove ima skoro egzibicioni karakter uprkos velikim naporima FIFA da od njega napravi elitno takmičenje. Igra se svake godine u decembru, a poslednji pobednik bio je Real Madrid. Međutim, trijumf Madriđana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prošao je skoro neprimetno u fudbalskom svetu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.