FIFA reformiše SP za klubove?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA reformiše SP za klubove?

Savetnik predsednika FIFA Đanija Infantina Zvonimir Boban, najavio je ukidanje Svetskog klupskog prvenstva.

SP za klubove ima skoro egzibicioni karakter uprkos velikim naporima FIFA da od njega napravi elitno takmičenje. Tako je pre nekoliko nedelja Realov trijumf u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prošao skoro neprimetno u fudbalskom svetu.

Ovo ne zadovoljava nikoga. Poput Kupa konfederacija, vreme je da se rešimo turnira koji nisu na nivou FIFA i stvorimo pravo klupsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Svetsko prvenstvo koje će se igrati svake četiri godine - rekao je Boban.

U intervjuu za Sky Sports najavio je da će u novom takmičenju učestvovati 12 evropskih i 12 klubova sa ostalih kontinenata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.