OGLASIO SE SELEKTOR PEŠIĆ: ”Nemamo potrebe da objavljujemo spisak

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 08:52

OGLASIO SE SELEKTOR PEŠIĆ: ”Nemamo potrebe da objavljujemo spisak"

Mnogi sj to već uradili...

Selektor Srbije Svetislav Pešić objasnio je situaciju i razlog zbog koga još nemamo spisak kandidata za nacionalni tim.

Iako je ostalo manje od dva meseca do početka Svetskog prvenstva koje će Srbija igrati na FIlipinima, još uvek čekamo spisak kandidata za nacionalni tim. Neki timovi kao što su Amerika, Grčka i Španija već su izbacili šire spiskove kandidata, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a Svetislav Pešić se još nije oglašavao.

Selektor našeg nacionalnog tima pojasnio je zašto je to tako. On je u razgovoru za "Sport klub" istakao da neki drugi spiskove imaju, a Srbija za sad nema potrebe za širim spiskom kandidata.

- Naravno da računam na sve igrače, a kada dođe vreme, bićete upoznati sa spiskom. Zato sada ne pričam o imenima. Neki drugi učesnici, objavljuju spiskove, šire ili uže, na kojima može biti 12, 14, ili više potencijalnih reprezentativaca. Mi za tim nemamo potrebe zato što su neki kandidadti povređeni, drugi „izlaze“ iz povreda, treći se leče, četvrti su operisani, kao što ima onih koji su potpisali ugovore u NBA, igraju Letnju ligu u Americi… A i po pravilima FIBA, samo 12 dana pre oficijelnog starta kupa, može da se objavi spisak (24 imena) igrača. Znači, nijedna federacija ne mora, pre pomenutog datuma, da obelodani spisak - rekao je Svetislav Pešić.

Navijače najviše zanima da li će posle naporne sezone i osvajanja NBA prstena Nikola Jokić zaigrati za reprezentaciju, ali je pitanje i šta je sa povređenima Aleksejom Pokuševskim i Vladimirom Lučićem, kao i sa ostatkom NBA igrača.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.