Norveška lako sa Slovenijom, Holandija bolja od Angole

Izvor: RTS, 02.Dec.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška lako sa Slovenijom, Holandija bolja od Angole

Rukometašice Norveške ubedljivo su savladale Sloveniju 36:20 u utakmici drugog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Japanu. U okviru iste grupe, u kojoj se takmiči i Srbija, Holandija je savladala Angolu 35:28.
Srbija je u prvom meču dana savladala Kubu 46:27. a drugi trijumf u Grupi A zabeležila je i Norveška, koja je sa 36:20 savladala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sloveniju.

Norvežanke su se mučile u prvom poluvremenu, koje su rešile u svoju korist rezultatom 13:12, da bi u nastavku stigle do ubedljivog trijumfa.
Marit jakobsen bila je najefikasnija u pobedničkom timu sa osam pogodaka, dok su Bakerud i Herem postigle po šest. U timu Slovenije istakla se Ana Gros sa devet pogodaka.
Holandija je savladala Angolu sa 35:28 i zabeležila prvi trijumf na Svetskom prvenstvu.
Lois Abing postigla je 11 golova za Holandiju, dok je na drugoj strani Azenaide Karlos postigla devet.

Srbija i Norveška imaju po dve pobede, Slovenija i Holandija po jednu, dok su Kuba i Angola bez bodova.
U trećem kolu Srbija igra protiv Norveške (utorak 12.30, RTS1), Slovenija protiv Angole, a Holandija protiv Kube.
Rezultate i tabele pogledajte OVDE
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Norveška nije dozvolila iznenađenje

Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2019, 01:09

Najavljivalo se pre utakmice da bi rukometašice Slovenije nakon pobede nad favorizovanim Holanđankama mogle da naprave još jedno iznenađenje, ali Norvežanke to nisu dozvolile i furioznom igrom u drugom poluvremenu prelomile utakmicu u svoju korist i zadržale maksimalan učinak zabeleživši drugi...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.