Najteži posao na svetu - Kako izabrati 12 za Mundobasket, Ameri dolaze sa novim drim-timom!

Izvor: Sportske.net, 25.Feb.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najteži posao na svetu - Kako izabrati 12 za Mundobasket, Ameri dolaze sa novim drim-timom!

Materjala ima, samo neka bude zdravlja i dobre volje kod igrača.

Zahvaljujući jučerašnjem trijumfu nad Izraelom, ali i svemu onome što su stručni štab i pozivani igrači radili u prethodnih 15 meseci, reprezentacija Srbije zaigraće tokom predstojećeg leta na Svetskom prvenstvu u Kini.

Treći put od raspada državne zajednce sa Crnom Gorom naša zemlja će igrati na košarkaškoj planetarnoj smotri pod imenom Srbija i imati šansu da bogatoj kolekciji medalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << doda još jednu.

Sada kada su mučne kvalifikacije završene, uslediće vreme za pripremu strategije i odabir onih koji su spremni da bez pogovora krenu za Sašom Đorđevićem i slede sve njegove smernce na putu ka novoj medalji.

Ništa se o mogućem sastavu Srbije neće znati pre sredine leta, odnosno trenutka kada dođe vreme da Aleksandar Đorđević saopšti širi spisak pred početak priprema za Svetsko prvenstvo.

Unapred govoriti o tome ko želi, a ko ne želi da igra za Srbiju, kome će zdravlje to dozvoliti, a kome ne, bilo bi bespredmetno u ovom trenutku.

Ono što svakako možemo, jeste da pobrojimo ono najbolje što Srbija u ovom trenutku ima u košarkaškom smislu, a o čemu svakako i Aleksandar Đorđević razmišlja pred još jednu planetarnu smotru na kojoj će Sjedinjene Američke Države nastupiti sa novim "drim-timom".

Svakako da se u ovakvoj priči odmah stavlja akcenat na igrače koji nastupaju u najjačoj ligi na svetu. Srbija ih u ovom trenutku ima četvoricu, a svi se iskreno nadamo da će Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Nikola Jokić (Denver) i Boban Marjanović (Filadelfija) biti zdravi i voljni da sledećeg leta igraju za Srbiju.

Već sada znamo da će kapiten "Orlova" do kraja sezone biti bez angažmana, ali za Tea to ne bi trebalo da predstavlja veliki problem što je dokazao nastupima u duelima sa Estonijom i Izraelom. Klasa u Teodosićevom slučaju nosi prevagu u poređenju sa formom i fizičkom pripremom.

Pored pomenute petorice selektor bi ostatak ekipe mogao da oformi od igrača koji nastupaju u Evroligi, a to su Vasilije Micić (Anadolu Efes), Nemanja Nedović (Armani), Milan Mačvan (Bajern), Stefan Jović (Bajern), Nemanja Dangubić (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nikola Milutinov (Olimpijakos) i Ognjen Kuzmić (Real Madrid).

Nismo zaboravili Nikolu Radičevića (Gran Kanarija), Stefana Markovića (Himki) i Vladimira Micova (Armani), ali se ne očekuje da pomenuta trojica budu na spisku selektora Đorđevića iz različitih razloga.

Miroslav Raduljica ne nastupa u Evropi, a i on je svakako jedan od onih koje bi Aleksandar Đorđević voleo da vidi na okupljanju pred početak priprema za Svetsko prvenstvo.

Ne smeju se zaboraviti ni igrači poput Dragana Milosavljevića (Unikaha) i Marka Simonovića (Zenit) čiji klubovi trenutno ne igraju Evroligu ali ih selektor Đorđević svakako ima u planu za Svetsko prvenstvo.

Tu je i grupa momaka koji su izneli kvalifikacije, zatim igrači kao što je Vladimir Štimac koji je uvek na raspolaganju selektoru. Na kraju se ponovo vraćamo na konstataciju sa početka teksta.

Nema spora da Srbija može da sklopi najmanje dve vrhunske petorke, odnosno tim koji je spreman da napadne medalju na Svetskom prvenstvu. Da li će tako i biti zavisi od zdravlja igrača i njihove želje da žrtvuju još jedno leto i posvete ga državnom timu.

"Orlovi" će imena rivala saznati 16. marta, a Svetsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 15. septembra tekuće godine.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.