Najbolji od slobodnih - Kako to da oni nemaju klub? (foto)

Izvor: Sportske.net, 25.Jul.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji od slobodnih - Kako to da oni nemaju klub? (foto)

Između ostalih, bez kluba su i reprezentativci Nemačke, Brazila, kao i vicešampiona sveta.

Letnja transfer pijaca polako dostiže zenit, Mundijal je gotov, klubovi su krenuli u masovne kupovine, a nema sumnje da će kako se deveti avgust bude približavao, pakao na tržištu biti sve veći.

To je krajnji rok za transfere u Engleskoj, svi klubovi će brže bolje gledati da ugrabe još koje kvalitetno pojačanje, dok pojedini klubovi poput Mančester junajteda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Čelsija, imaju manje od dve nedelje da se kvaitetno pojačaju, jer će u suprotnom teško moći da se bore za titulu i trofeje na više frontova.

Pojedini klubovi koji nisu finansijski imućni poput "Plavaca" i "Đavola" mogli bi više nego dobra pojačanje da nađu i među slobodnim igračima, kako je nekolicina zaista vrhunskih fudbalera još uvek bez kluba.

Od svih slobodnih igrača u oči najviše upada ime jednog nemačkog reprezentativca! U pitanju je Maks Mejer, supertalentovani plejmejker, koji je napustio Šalke po isteku saradnje ovog leta.

Za njegove usluge je veliki broj klubova pokazao interesovanje, ali on navodno ima prevelike zahteve i niko nije spreman da mu izađe u susret.

Ukoliko želi da pronađe klub i na vreme počne sezonu, moraće da smanji apetite, u suprotnom bi mogao potpuno da potone.

Drugi na listi, makar po vrednosti prema "transfermarkt.com", je bivši ofanzivac Šahtjora Bernard.

Bez sumnje sjajan fudbaler, povremeni reprezentativac Brazila, odlučio je da ovog leta promeni sredinu, te nije produžio ugovor sa Šahtjorom.

Ostao je slobodan, ali ga muči i povreda ramena, pa je najverovatnije to osnovni razlog iz kog još uvek nije pronašao uhlebljenje.

Iza njih dvojice, prema vrednosti se na listi slobodnih igrača nalazi viceprvak sveta!

Da, dobro ste čuli, reprezentativac Hrvatske Milan Badelj još uvek nema angažman.

U pitanju je dokazan zadnji vezni, koji je imao solidnu rolu sa klupe na Mundijalu u Rusiji, ima veliko iskustvo, dugi niz godina je nosio dres Fiorentine, ali je ovog leta doneo odluku da se posveti novim izazovima.

Postao je slobodan igrač i pravo je čudo kako još uvek nema angažman.

Od ostalih slobodnih igrača treba izdvojiti urugvajskog internacionalca Abela Ernandeza, zatim bivšeg igrača Arsenala i Sitija Samira Nasrija, reprezentativca Meksika Dijega Rejesa, kao i iskusnog Hatema Ben Arfu.

Ne treba zaboraviti ni 35-godišnjeg Jaju Turea, koji je nakon osam godina napustio Mančester siti.

Korisna pojačanja za brojne klubove u "ligama petice" mogla bi da budu i Stefan Mbija, Bibras Načo, bivši igrač Kristal Palasa Bakari Sako, iskusni Šveđanin Pontus Vernblum i još mnogi drugi.

U nastavku pogledajte idealnih 11 sastavljenih od igrača koji su trenutno bez angažmana.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.