Mokrin: Svetsko prvenstvo u tucanju jaja neće biti održano

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2020, 09:47

Mokrin: Svetsko prvenstvo u tucanju jaja neće biti održano

Tradicionalno Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim uskršnjim jajima, u okviru Vaskršnjih svečanosti u Mokinu, neće biti održano prvi put u 30 godina dugoj tradiciji.

S obzirom na aktuelnu situaciju, u Mokrinu se, kao i u ostalim kikindskim selima, sprovode pooštrene mere radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusa, tako da je zabranjeno i bilo kakvo okupljanje građana.

''Mi sprovodimo sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mere koje je propisala Vlada Republike Srbije, kao i mere koje je preporučio Pokrajinski štab za vanredne situacije, tako da se ove godine neće održati čuveno Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim uskršnjim jajima. Pripreme su počele još u januaru, ali je zbog aktuelne situacije sve blokirano. Želja nam je bila da i rekonstruišemo centralni trg, kako bi svečanost bila još veća, ali jednostavno nismo mogli protiv ovoga ništa, na nama je samo da mere sprovodimo i poštujemo'', kaže predsednik Mesne zajednice Mokrin, Živko Ugrenović.

U Mokrinu se, kao i u ostalim manjim sredinama koje pripadaju Kikindi, svakodnevno vrši dezinfekcija javnih površina, a organizovana je i pomoć starijim žiteljima.

''Mi smo se organizovali, redovno obilazimo domaćinstva, kako bi pomogli našim starijim meštanima. Poljoprivrednici se takođe trude da obave sve u roku koji im je odobren kako bi poslovi na polju bili adekvatno urađeni. Vršimo dezinfekciju svih javnih površina, tako da za sada sve funkcioniše kako treba'', dodao je Ugrenović.

U akciju pomoći usled novonastale situacije uključilo se i lokalno Kulturno – umetničko društvo ''Mokrin'' koje je proizvelo 3.000 maski, koje su podeljene meštanima i zaposlenima u Opštoj bolnici u Kikindi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.