Milion Kineza videlo srpsku turističku ponudu

Izvor: Press, 25.Jun.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion Kineza videlo srpsku turističku ponudu

U Kini Srbiju prepoznaju po Novaku Đokoviću, Jeleni Janković, Bori Milutinoviću - fudbalskom treneru koji ih je prvi i jedini put odveo na svetsko fudbalsko prvenstvo, i, naravno, po Valteru, filmskom liku glumca Bate Živojinovića. Sve ovo naravno nije dovoljno da znatan broj kineskih turista >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poseti Srbiju već ove godine. Upravo ovaj problem pokušava da reši Turistička organizacija Srbije u Šangaju, na svetskoj privrednoj smotri „Ekspo".- Veoma izazovan je podatak da će već ove godine oko 50 miliona kineskih turista obići Evropu. Kinezi vole da putuju i sve su imućniji, a naša turistička organizacija i ministarstvo za regionalni razvoj predstavili su u srpskom paviljonu sve naše turističke potencijale - kaže savetnik u Turističkoj organizaciji Aneta Uskoković.
Guča i rafting
Ona objašnjava da je Turistička organizacija za ovu priliku napravila sajt i lepo opremljenu brošuru na kineskom jeziku, zatim propagandni film o turističkoj ponudi naše zemlje, koji se u srpskom paviljonu prikazuje nekoliko puta dnevno. Organizovali su i kviz sa simboličnim poklonima, što se Kinezima veoma dopalo.
- Sve ovo videlo je skoro milion Kineza koji su do sada posetili srpski paviljon. Od modernih turističkih sadržaja Srbija ima Guču, Egzit, rafting na više planinskih reka. Nudimo i zanimljiv lovni turizam, Dunav sa svim njegovim izazovima, zimski turizam i srpsku srednjovekovnu kulturu i duhovnu ostavštinu - priča Aneta Uskoković.
Srpskoj turističkoj kampanji pridružio se i Deni Kondić, Srbin poreklom iz Prijedora, inače potpredsednik svetski čuvene turističke asocijacije „Guliver".
- 'Guliver' okuplja više od 100 svetskih turističkih organizacija, od kojih preuzima njihove paket aranžmane, u čije okrilje je sada ušla i Srbija. Kinezi će rado putovati u Rim ili Pariz, ali posetiće i Srbiju, ako im se ta ponuda predstavi na primamljiv način. Za početak, bilo bi dobro da građanima Hongkonga i Makaa Srbija ukine vize, jer su oni već na beloj šengenskoj listi, dok bi ostali građani Kine ostali na viznom režimu, jer mnogi Kinezi bi da odu, ali da se ne vrate - objašnjava Kondić.
Deni Kondić ocenjuje da je Srbija na prezentaciji u Šangaju učinila značajan korak samim tim što je angažovala dvadesetak mladih i obrazovanih ljudi, diplomaca Katedre za kineski jezik na Beogradskom univerzitetu, što je za domaćine bilo pravo iznenađenje.
Odlična prezentacija
On još dodaje da je gledao jednu mladu Srpkinju koja na kineskoj televiziji priča o kulturama Srbije i Kine i gde se one spajaju.
Kinezima je u srpskom paviljonu na „Ekspou" predstavljena Srbija kroz vreme, kroz kalendar i naučno dostignuće Milutina Milankovića, što je u Šangaju izazvalo veliko interesovanje.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Jelena Janković

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.