Mihajlović: Zadovoljan sam više od očekivanog

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2012, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Zadovoljan sam više od očekivanog

Debitovao je porazom, ali Siniša Mihajlović, bar tako tvrdi, nije ni očekivao da će posle utakmice sa Španijom proslavljati pobedu na selektorskoj premijeri.
Srbija u novom ruhu i sa novim selektorom koji priznaje da je malo spavao između debija i novog dana, počela je pripreme za kvalifikacije u kojima je jedini izbor za sve – i selektora i FSS – plasman na Svetsko prvenstvo u Brazil.
Nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << zaspao do tri sata, prevrtali smo kasete. Zadovoljan sam mnogo više nego što sam očekivao. Radimo tek pet dana, imamo mnogo novinh igrača, uzimajući u obzir da smo promenili i sistem igre, sigurno smo napravili i neke individualne greške koje mogu da se poprave, ali je to pozitivnije nego da su kolektivne. Što se tiče faze napada, ne samo mi, mislim da svaka reprezentacija ulazi u problem protiv njih – rekao je Miha i nastavio:
Gde smo mi grešili? Najviše u tom prvom pasu kad treba da se izađe iz presinga. Kad smo uspevali to da napravimo, onda smo i prenosili loptu na drugu stranu... Treba da budemo što dalje od gola, da trojica zadnjih igrača stoje što dalje od gola. Ima tu stvari na kojima ćemo raditi i koje ćemo im pokazati, ali, sve u svemu zadovoljan sam.
Da li ćete praktikovati da igračima govorite pojedinačno?
Neke stvari govorim kolektivno, neke individualno. Kad o individualnim stvarima pričate pred celim kolektivom, od 25 – 30 igrača, četvorica te slušaju, petorica misli gde će da idu posle na ručak, šestorica šta se radi kući, trojica gde će na odmor... Kad se priča nešto što treba da se shvati, pričam normalno pojedinačno. Od početka do danas, ostala su još tri igrača sa kojima nisam pričao. Počeo sam od golmana... Da vidim šta misle, na kom mestu najviše mogu da daju, i da oni mene upoznaju bolje... Ovde je više rad na psihološkom radu nego na fizičkom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Zadovoljan sam više od očekivanog

Izvor: Utakmica.rs, 27.Maj.2012

Debitovao je porazom, ali Siniša Mihajlović, bar tako tvrdi, nije ni očekivao da će posle utakmice sa Španijom proslavljati pobedu na selektorskoj premijeri. Srbija u novom ruhu i sa novim selektorom koji priznaje da je malo spavao između debija i novog dana,..

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.