Marina Maljković: Spremamo se za Svetsko prvenstvo kao da je sutra

Izvor: Blic, 21.Avg.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Maljković: Spremamo se za Svetsko prvenstvo kao da je sutra

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković zadovoljna je tokom pripreme za Svetsko prvenstvo i smatra da se selekcija priprema na najbolji mogući način.

„Zlatibor je prošao u najboljem redu. Žao mi je što smo ostale kratko, jer su uslovi za treninge bili fantastični. Taj period smo posvetile individualnom radu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i uvođenju košarkašica u trening posle letnje pauze. Ove nedelje smo u Rumi i radimo kao da prvenstvo počinje sutra. Svu pažnju na treninzima usmeravamo ka timskim zaduženjima, kako bi kroz igru napredovale na najbolji mogući način", rekla je Maljkovićeva.

Srbija će u petak u dvorani Šumice od 20.30 odigrati prijateljsku utakmicu s ekipom američkog Univerziteta Monmaut.

„Otvorila nam se mogućnost da se sastanemo sa univerzitetom Monmaut i ja sam je oberučke prihvatila. Ta utakmica nije bila u prvobitnom rasporedu, ali sam želela da košarkašice vide američki sistem i pristup sportu, bez obzira što se radi o univerzitetskoj selekciji", dodala je Maljković.

Posle priprema na Zlatiboru, sa spiska su otpale Kristina Topuzović i Milena Marjanović, pa Maljkovićeva sada radi sa 18 igračica.

Peprezentacija Srbije, posle drugog dela priprema u Rumi, putuje za Češku gde je očekuje prvi od nekoliko pripremnih turnira pred Svetsko prvenstvo.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Turskoj održaće se od 27. septembra do 5. oktobra, a selekcija Srbije igraće u grupi D sa selekcijama Kine, SAD i Angole.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.