Makron u sredu u Kataru na utakmici Francuska - Maroko

Izvor: B92, 12.Dec.2022, 01:00

Makron u sredu u Kataru na utakmici Francuska - Maroko

Francuski predsednik Emanuel Makron u sredu će u Dohi prisustvovati polufinalnoj utakmici Francuska-Maroko na Svetskom fudbalskom prvenstvu.

"Idem sa predsednikom u sredu u Katar, a detalji puta će naknadno biti saopšteni. On (Makron) je to obećao i obećanje će sa srećom da ispuni", izjavila je danas francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera.

Ministarka je u subotu uveče bila već u Dohi i gledala je četvorofinalni meć Francuska-Engleska na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojem je francuski tim pobedio sa 2:1.

Makron je pre početka Mundijala 20. novembra obećao da će biti u Kataru ako francuska reprezentacija uđe u polufinale ili finale.

Francuski predsednik je u subotu uveče na Tviteru čestitao pobedu ekipi.

"Bravo plavi! Cela zemlja je sa vama. Idemo zajedno do kraja. Marokancima čestitamo istorijsku pobedu. Vidimo se na polufinalnoj utakmici", napisao je Makron.

Ministarka sporta je na meču u subotu nosila plavi džemper sa rukavima u duginim bojama, kao gest podrške zajednici LGBT+.

"Juče (u subotu) bio je Svetski dan ljudskih prava. Bilo je važno da izrazim podršku globalno ljudskim pravima, kao i pravima zajednice LGBT, i da to uradim bez agresivnosti prema Kataru, našem partneru", rekla je Ameli Udea-Kastera.

Francuska će u sredu u polufinalu igrati protiv Maroka. U drugom polufinalu u utorak igraju Hrvatska i Argentina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.