MUNDIJAL, DAN 16: Brazil DOMINIRAO protiv Koreje! Neka se spremi Hrvatska

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2022, 00:15

MUNDIJAL, DAN 16: Brazil DOMINIRAO protiv Koreje! Neka se spremi Hrvatska

Hoćemo li gledati još jedan derbi u četvrtfinalu?

Sutrašnji dan donosi nam nova fudbalska uzbeđenja. Na programu su preostale utakmice osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Na teren će reprezentacije Hrvatske i Japana, kao i Brazila i Južne Koreje.

21:51 - KRAJ MEČA! Brazilci su rutinski priveli meč kraju i sa rezultatom 4:1 odlaze u četvrtfinale gde ih čeka Hrvatska.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
20:36 - 4:0 VODI BRAZIL! Strelac je Paketa u 36. minutu!

20:30 - GOL! Sjajna akcija Brazila, mat u nekoliko poteza, Rišarlison rutinski matira Kima za velikih 3:0! Njegov treći gol na prvenstvu. Za manje od pola sata, ovde kao da je sve rešeno.

20:12 - GOL! Brazil vodi sa 2:0 protiv Južne Koreje. Strelac je Nejmar sa bele tačke!

20:07 - GOL! Reprezentacija Brazila vodi sa 1:0 protiv Južne Koreje, nakon samo 7 minuta. Prvi gol u karijeri na svetskim prvenstvima postigao je Vinisijus Žunior!

18:42 - KRAJ MEČA! Reprezentacija Hrvatske je nakon izvođenja jedanaesteraca (3:1) bila bolja od Japana i tako obezbedila plasman u četvrtfinale Mundijala u Kataru. Junak meča svakako je golman "vatrenih" Livaković koji je uspeo da odbrani čak tri penala Japanac. Jedini strelac sa bele tačke za "Samuraje" bio je nekadašnji fudbaler Partizana, Takuma Asano.

17:53 - PRVI PRODUŽECI NA OVOM MUNDIJALU! Hrvatska i Japan (1:1) igraće još 30 minuta!

17:16 - GOL HRVATKSE! Sjajno se snašao Perišić u kaznenom prostori i zahvatio centriranu loptu glavom, gađao je dalji ugao i pogodio za 1:1.

16:48 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA na utakmici HRVATSKA - JAPAN! ”Samuraji” vode sa 1:0 golom Maede u 43. minutu!

16:42 - GOOL!!! Japan vodi protiv Hrvatske sa 1:0. Strelac gola je u 43. minutu bio Maeda.

Reprezentacija pod Zlatkom Dalićem možda je imala malo sreće u ključnom dvoboju protiv Belgije, jer je Romelu Lukaku promašio nekoliko velikih prilika, no to je već zaboravljeno, a Hrvatska je u grupnoj fazi turnira zapravo ostavila vrlo dobar utisak.

S druge strane, japanska reprezentacija pod izbornikom Hajimeom Morijasuom senzacionalno je svladala Nemačku i Španiju te tako predstavlja jednu od najugodnijih iznenađenja na turniru.

Od 20 časova očekuje nas duel Brazila i Južne Koreje.

Reprezentacija Brazila je na ovaj mundijal doputovala kao prvi favorit za osvajanje. Naravno, kada gledamo individualni kvalitet na svakoj poziciji imaju vrhunske igrače i sigurno da su jedna od najkvalitetnijih ekipa na mundijalu.

Brazil ima zaista fantastičnu napadačku zonu a osim toga na svakoj poziciji imaju vrhunske zamene. U grupnoj fazi nisu imali velikih problema. Već nakon dva susreta su obezbedili plasman u osminu finala i stoga su u poslednjem kolu protiv Kameruna čuvali većinu prvotimaca.

Sa druge strane, reprezentacija Južne Koreje je napadačkim, atraktivnim nogometom uspela obezbediti osminu finala Svetskog Prvenstva i jasno je da su već sada napravili ogroman uspeh.

Istina u poslednjem kolu su imali sreće sa rezultatom na drugoj utakmici kao i sa činjenicom da je Portugal u tom susretu igrao sa kombinovanim sastavom no svojim partijama su zaslužili prolaz u nokaut fazu takmičenja.

U prvom kolu su odigrali jedan ravnopravan susret sa Urugvajem i svi su očekivali pobedu Koreje u susretu sa Ganom. Iako su dominirali u većem delu tog susreta Gana je iskoristila svaku svoju gol priliku i u posljednje kolo su ušli u podređenom položaju.

U poslednjoj utakmici su savladali Portugal čime su pokazali da mogu igrati protiv svake reprezentacije na ovom mundijalu i sigurno da mogu i Brazilu napraviti probleme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko će još u četvrtfinale Mundijala? Evo gde možete gledati naredne dve utakmice!

Izvor: 24sedam.rs, 05.Dec.2022

Očekuje se velika borba u duelima Japana i Hrvatske, pa Brazila i Južne Koreje

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.