MENJA TIM I FORMACIJU: Ovako će izgledati startnih 11 Srbije sa Piksijem na klupi

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 15:36

MENJA TIM I FORMACIJU: Ovako će izgledati startnih 11 Srbije sa Piksijem na klupi

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo prvi ispit.

Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak od 30 igrača za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Ovlaž pogledom uočljiva su nova imena u nacionalnom timu, a ono što je posebno zanimljivo je da je novi selektor u reprezentaciju pozvao dva desna beka Milana Gajića i Marka Petkovića.

Večeras (20.00) u Pireju Olimpijakos čeka Zvezdu, a i jedan i drugi klub ne stoje dobro na tabeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evrolige i želeće verovatno što pre da zaborave ovu sezonu. Kvota na keca je 1,45, a na dvojku 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos - Zvezda.

To praktično znači da će Orlovi zaigrati u novoj formaciji sa klasičnim bekovima i dva štopera, za razliku od prethodnog perioda kada je u nedostatku defanzivnih bočnih igrača Srbija prešla na sistem sa tri centralna defanzivca.

Dakle, Stojković ima dve opcije za desni bok u poslednjoj liniji tima, a na suprotnoj strani terena šansu će dobiti Filip Mladenović ili Mihailo Ristić. Takođe će biti zanimljivo videti da li će Piksi igrati sa dva klasična napadača ili sa jednim.

SRBIJA (4-2-3-1): Rajković – Gajić, Milenković, Pavlović, Mladenović – Gudelj, Maksimović, Tadić, Đuričić, Lazović – Jović.

Sudeći po tome da kao trener neguje ofanzivan fudbal ne bi bilo iznenađenje da Stojković u špicu upari Aleksandra Mitrovića i Luku Jovića, možda i Dušana Vlahovića sa nekim od navedenih. U slučaju da Srbija bude igrala sa dva zadnja vezna najbliži startnih 11 su Nemanja Gudelj i Nemanja Maksimović ( alternative Saša Lukić, Uroš Račić i Nenad Krstičić), a ispred njih Darko Lazović (Filip Kostić), Filip Đuričić i naravno, novi kapiten Dušan Tadić. U toj varijanti višak bi bio jedan napadač.

SRBIJA (4-4-2): Rajković, Gajić, Milenković, Pavlović, Mladenović – Gudelj, Milinković-Savić, Tadić, Đuričić, Mitrović, Jović.

Ako bi Piksi počeo kvalifikacije sa dva špica, šansu u manevru bi mogli na startu da dobiju Gudelj, Tadić, Đuričić i as Lacija Sergej Milinković-Savić. Naravno, ovo su sve spekulacije, a jedino što je sigurno je da je srpska javnost željna pozitivnih vibracija u fudbalskom nacionalnom timu.

Srbiju krajem meseca očekuju "domaći" dueli sa Republikom Irskom (24. mart), Portugalijom (27. mart) i u gostima sa Azerbejdžanom (30. mart), koji će u dobroj meri odrediti šanse naše zemlje da se nađe na Mondijalu u Kataru 2022. godine.

Pa, srećan vam let, Orlovi!

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Milica Tasić.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Milan Beko

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.