Luis de la Fuente menja Luisa Enrikea na mestu selektora Španije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 14:52

Luis de la Fuente menja Luisa Enrikea na mestu selektora Španije

Sportski direktor Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Hoze Francisko Molina, predložio je danas da Luis de la Fuente bude novi selektor nacionalnog tima, pošto je Luis Enrike podneo ostavku, saopšteno je danas iz RFEF-a.

Luis Enrike ranije danas podneo je ostavku posle eliminacije Španije od Maroka u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

"Molina je preneo predsedniku Saveza Luisu Rubijalesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da dosadašnji selektor mlade reprezentacije Španije predvodi A tim u narednom periodu. Ovaj predlog će biti iznet na sednici Upravnog odbora RFEF-a 12. decembra", navodi se u saopštenju RFEF-a.

De la Fuente (61) je trenirao Portugalete, Aureru, B Atletik Bilbaoa, Alaves, kao i omladinsku, mladu i olimpijske reprezentacije Španije.

On je sa Španijom osvojio srebrnu medalju na OI u Tokiju, a sa mladom selekcijom Španije bio je šampion Evrope 2019.

"Očekuje se da Upravni odbor RFEF-a u ponedeljak potvrdi odluku o imenovanju novog selektora Španije, a onda će Luis de la Fuente biti predstavljen javnosti. On bi trebalo da debituje na klupi reprezentacije Španije u martu naredne godine na mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Norveške i Škotske", zaključuje se u saopštenju RFEF-a.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Španci našli zamenu za Enrikea

Izvor: B92, 08.Dec.2022

Sportski direktor Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Hoze Francisko Molina, predložio je danas da Luis de la Fuente bude novi selektor nacionalnog tima...Luis Enrike ranije danas podneo je ostavku posle eliminacije Španije od Maroka u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru..."Molina je preneo predsedniku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.