Španci našli zamenu za Enrikea

Izvor: B92, 08.Dec.2022, 15:40

Španci našli zamenu za Enrikea

Sportski direktor Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Hoze Francisko Molina, predložio je danas da Luis de la Fuente bude novi selektor nacionalnog tima.

Luis Enrike ranije danas podneo je ostavku posle eliminacije Španije od Maroka u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

"Molina je preneo predsedniku Saveza Luisu Rubijalesu da dosadašnji selektor mlade reprezentacije Španije predvodi A tim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u narednom periodu. Ovaj predlog će biti iznet na sednici Upravnog odbora RFEF-a 12. decembra", navodi se u saopštenju RFEF-a.

De la Fuente (61) je trenirao Portugalete, Aureru, B Atletik Bilbaoa, Alaves, kao i omladinsku, mladu i olimpijske reprezentacije Španije.

On je sa Španijom osvojio srebrnu medalju na OI u Tokiju, a sa mladom selekcijom Španije bio je šampion Evrope 2019.

"Očekuje se da Upravni odbor RFEF-a u ponedeljak potvrdi odluku o imenovanju novog selektora Španije, a onda će Luis de la Fuente biti predstavljen javnosti. On bi trebalo da debituje na klupi reprezentacije Španije u martu naredne godine na mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Norveške i Škotske", zaključuje se u saopštenju RFEF-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ekspresna zamena za Enrikea: Španija ima novog selektora

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 08.Dec.2022

Brzo su pronašli zamenu za Lisa Enrikea Samo sat vremena nakon vesti da Luis Enrike nije više selektor Španije, odjeknula je nova “bomba” – Luis De La Fuente je preuzeo klupu španske reprezentacije! Reč je o stručnjaku koji je bio doskorašnji selektor mlade reprezentacije Španije, a već...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.