Loše veče za Srbiju, Čile slavio u Gracu

Izvor: RTS, 04.Jun.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše veče za Srbiju, Čile slavio u Gracu

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Čilea u Gracu rezultatom 1:0, u prvom pripremnom meču pred Mundijal u Rusiji. Krstajić probao 18 igrača, a Čileanci su bili opasniji rival. Narednu proveru "orlovi" će imati protiv Bolivije 9. juna.
Nije bilo toliko loše ali mora mnogo bolje! Ovako bi u najkraćem mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se opiše nastup srpskog tima protiv podmlađenog i zvezda lišenog Čilea.

Iako su na početku imali više lopte u svom posedu, izabranici Mladena Krstajića su teško dolazili do šansi. Najagilniji po tom pitanju bio je fudbaler Crvene zvezde Nemanja Radonjić, koji je po levoj strani jedini u prvom delu zadavao probleme igračima „La Rohe".
Drugo poluvreme donelo je znatno bolju i ofanzivniju igru srpskog tima. Radonjić, Kostić i Sergej Milinković-Savić su pokušavali, potom je i Jović dobio šansu u napadu, ali gola nije bilo.
I kada se činilo da će meč u Gracu biti završen bez golova, Maripan se najbolje snalazi u šesnaestercu Stojkovića, i nakon produžene akcije nakon kornera glavom donosi prednost i ispostaviće se pobedu svom timu.

Srbija će naredni meč i generalnu probu pred Mundijal imati 9. juna protiv Bolivije.
Tok meča: 
21.52 - KRAJ, Srbija je poražena od selekcije Čilea sa 1:0. 
21.45 - GOOOOL, Čile vodi 1:0! Strelac je u 88. minutu bio Maripan, koji se najbolje snašao nakon centaršuta sa leve strane i glavom sa samo nekoliko metara udaljenosti savladao Stojkovića.
21.40 – Veoma opasno bilo je po gol Čilea, ali u nekoliko navrata ni Milinković-Savić, niti Kostić nisu uspeli da savladaju golmana Čilea.
21.37 - Izmena: Kapitena Kolarava menja fudbaler Crvene zvezde Milan Rodić.
21.31 - Velika šansa i neverovatan promašaj fudbalera Čilea! Odlično je Fernandes prošao po desnom boku, stuštio se ka golu Srbije i pravovremeno uposlio Enrikesa, koji je uspeo da sa tri metra promaši prazan gol! Puno sreće za izabranike Krstajića ovom prilikom... 

21.23 - U 65. minutu velika, najbolja prilika na meču za selekciju Čilea, sjajnu akciju iz tri poteza završio je volejom Valdes, ali Stojković krajnjim naporom izbacuje loptu u korner! 
21.22 - Nove izmene u redovima Srbije: Kostić menja odličnog Radonjića, dok je Tadić u igru ušao umesto Živkovića.
21.09 – Najbolja prilika za reprezentaciju Srbije u 53. minutu, ponovo glavni akter bio je Radonjić. Milinković-Savić dodao je do Mitrovića, napadač produžio akciju do Radonjića, koji nešto izvan šesnaesterca protivnika šutira pored gola.
21.04 - Bilo je opasno po gol naše reprezentacije u 46. minutu, šutirao je Sagal, ali odlično intervenisao Stojković.
21.02 - Nastavljen je meč, uz dve izmene u reprezentaciji Srbije. Umesto Milivojevića, Matić je na terenu, dok je Ljajića zamenio Milinković-Savić.
20.46 - Na poluvreme se odlazi bez postignutih golova - Srbija 0, Čile 0. 

20.39 - Ponovo Srbija preti po levoj strani, ovoga puta u prodoru posle duplog pasa bio je Kolarov, ali završni udarac nije bio dovoljno dobar. 
20.25 - Velika šansa za Čile, loša reakcija srpske odbrane ali Sagal sa 12-13 metara volej udarcem loptu šalje preko gola. Puno sreće za "orlove"... 
20.18 - Najbolji napad za Srbiju - Radonjić sjajno po levoj strani protura loptu kroz noge rivalu a potom sa ivice šesnaesterca šutira desnom nogom prilično dobro, ali Arijas uspeva da loptu izbaci u korner. 
20.10 - Nakon deset minuta igre Čilenaci su nešto konkretniji, u dva navrata su imali poluprilike pred golom Stojkovića. Živković je bio na drugoj strani bio najkonkretniji, ali je Arijas bio spreman za pravovremeno istrčavanje.
20.00 - Utakmica je upravo počela... 

19.30 - "Orlovi" i "La Roha" će nastupiti u sledećim sastavima:

Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Deki i Sale bodre "Orlove" sa tribina (foto)

Izvor: Sportske.net, 04.Jun.2018

Bivši reprezentativci naše zemlje Dejan Stanković i Saša Ilić nalaze se na tribinama "Merkur Arene" u Gracu...Kapiten fudbalskog kluba Partizan Saša Ilić i bivši kapiten nacionalnog tima Dejan Stanković došli su na "Merkur Arenu" da podrže "Orlove"...Srbija od 20 časova igra protiv Čilea...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.