Leskovčanin i Vranjanac ostali bez medalje, mladi rukometaši četvrti na svetu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jul.2023, 09:08

Leskovčanin i Vranjanac ostali bez medalje, mladi rukometaši četvrti na svetu

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije, koju je kao kapiten predvodio Leskovčanin Uroš Simić, a u timu se nalazio i Vranjanac Mateja Dodić, nije uspela da se domogne medalje na Svetskom prvenstvu, pošto je u utakmici za 3. mesto poržena od selekcije Islanda rezultatom 27:23.

”Orlići” sa trenerom leskovačke Dubočice Đorđem Teodorovićem nastup na Svetskom prventvu koje je odigrano u Grčkoj i Nemačkoj počeli su ubedljivim pobedama nad Čileom (41:13) >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Marokom (38:20), da bi prvu fazu završili upravo porazom od Islanda sa 32:29.

Veliki uspeh za srpski rukomet; foto: RSSUsledile su pobede u drugoj fazi nad Egiptom (33:26) i Grčkom (34:23), a onda i trijumf u četvrfinalu nad Farskim Ostrvama (30:27). U polufinalu od srpskih juniora bila je bolja Nemačka rezultatom 40:30, dok je u meču za treće mesto Island opet slavio i ostavio Srbiju bez bronzane medalje.

Kapitensku traku oko ruke na Svetskom prvenstvu nosio je Leskovčanin Uroš Simić koji je prve rukometne korake napravio u matičnom Meteoru, da bi preko Dubočice i Crvene zvezde stigao do dresa Metaloplastike. U Šapcu će mu saigrač biti Vranjanac Mateja Dodić koji je tokom čitavog turnira bio među najsigurnijim šuterima, ali je procenat šuta pokvario u poslednjem meču, kada je, baš kao i Simić, postigao samo jedan gol.

Zbog povrede, ”orlićima” nije mogao da pomogne još jedan Vranjanac Stefan Dodić koji je prošle godine proglašen za MVP-a Evropskog prvenstva, kada je srpski tim osvojio bronzanu medalju.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Orlići ostali bez medalje na SP: Srbija poražena od Islanda u meču za treće mesto

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 03.Jul.2023

U meču za treće mesto naša reprezentacija je poražena od Islanda Juniorska muška rukometna reprezentacija Srbije ostala je bez medalje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, pošto je u borbi za bronzu poražena od selekcije Islanda rezultatom 27:23. Nakon što su u polufinalnoj utakmici izgubili...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.