Krstajić objasnio - Evo zašto Gaćinović ne ide na Mundijal! Malo je nedostajalo da i Bane bude precrtan!

Izvor: Sportske.net, 02.Jun.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić objasnio - Evo zašto Gaćinović ne ide na Mundijal! Malo je nedostajalo da i Bane bude precrtan!

Juče smo saznali i konačan spisak igrača koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Najviše komentara izazvalo je izostavljanje Mijata Gaćinovića. Selektor objasnio zašto je to učinio.

Mijat Gaćinović je tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo dobijao sve značajniju ulogu kod tadašnjeg selektora Muslina, a s obzirom da je sa Ajntrahtom u Nemačkoj imao odličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sezonu, koju je krunisao golom protiv Bajerna za trijumf u Kupu Nemačke, delovalo je da je imao velike šanse za mesto među 23 odabrana igrača.

Međutim, selektor Mladen Krstajić juče je obelodanio odluku da su od 27 pozvanih igrača prekobrojni Gaćinović, zatim Nastasić, Maksimović i golman Jovanović.

Prednost u odnosu na člana zlatne generacije iz 2015. sa Novog Zelanda koja je tada postala omladinski prvak sveta, dobio je Nemanja Radonjić iz Crvene zvezde, koji je takođe imao odličnu sezonu.

To je selektor Krstajić potom i potvrdio i objasnio zbog čega za Gaćinovića nije bilo mesta u avionu za Rusiju.

''Oni su svi jednaki, sitnice su odlučivale. Gaćinović i Maksa su otpali zbog sistema igre. Radonjić i Živković su dobili malu prednost i to je to'', istakao je Krstajić, a prenosi ''Informer''.

Kada su u pitanju golmani, bilo je i očekivano da sa spiska otpadne Jovanović, s obzirom da su preostala trojica bila u prednosti u prethodnom periodu. Što se tiče štopera Matije Nastasića, njega je povreda koštala učešća na Mundijalu, a selektor je otkrio da je pod upitnikom bio i doskorašnji kapiten Bane Ivanović.

''Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu trenirali sa ekipom tokom cele nedelje, nisu potpuno spremni i odlučio sam se za Baneta koji je imao slabiju povredu od Matije. On je van terena već dva i po meseca.







Pitanje je da li će Ivanović biti spreman za ponedeljak, mislim da ga neću staviti da igra protiv Čilea da bih ga sačuvao za finalnu probu protiv Bolivije, ali i meč sa Kostarikom'', konstatovao je Krstajić.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.