Izvor: RTS, 19.Sep.2022, 17:35

Košarkašice Srbije ubedljive protiv Koreje uoči starta Mundobasketa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Južne Koreje 103:57 (17:17, 24:16, 38:18, 24:8) u prijateljskom meču odigranom u Sidneju.
Pobeda protiv Koreje bio je poslednji pripremni meč naše selekcije uoči početka Svetskog prvenstva.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Dragana Stanković sa 14 poena, dok je Saša Čađo ubacila 13. U reprezentaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Južne Koreje najbolja je Liseu Kang sa 15 poena.
Naše košarkašice imale su priliku prvog dana boravka u Sidneju da se druže sa članovima mnogobrojne srpske zajednice u Australiji, saopštio je Košarkaški savez Srbije.
Ambasador Srbije u Australiji Rade Stefanović istakao je veliko zadovoljstvo što će jedna reprezentativna selekcija iz Srbije nastupiti na Svetskom prvenstvu i dodao da će Srbi iz Australije imati priliku da uživo posmatraju i navijaju za svoj nacionalni tim.

Selektorka Srbije Marina Maljković je naglasila da će reprezentativkama biti velika čast što će imati brojne navijače na tribinama u Sidneju, dok je sa druge strane svesna koliko srpskoj zajednici znače ovakvi susreti i druženja sa reprezentativnim selekcijama.
Organizatori Svetskog prvenstva i predstavnici Fibe su na Bondaj plaži promovisali takmičenje, a glavne zvezde su bile četiri košarkašice - Loren Džekson iz Australije, Ema Meseman iz Belgije, Amerikanka Eriel Etkins i Ivana Raca iz Srbije.
"Stigli smo u Australiju posle dugog puta. Atmosfera u ekipi je veoma dobra, iako se još prilagođavamo na veliku vremensku razliku. Jedva čekamo da počne prvenstvo. Oduvek sam želela da dođem u Australiju i drago mi je što sam stigla sa reprezentacijom. To je velika čast za mene. Prva stvar koju mogu u Sidneju da vidim je poznata Bondaj plaža i mogu reći da sam oduševljena", izjavila je Raca.

Naša selekcija prvi meč na Mundobasketu igra u četvrtak protiv Kanade u pet sati po srednjoevropskom vremenu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkašice Srbije ubedljive protiv Koreje uoči starta SP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2022

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Južne Koreje 103:57 (17:17, 24:16, 38:18, 24:8) u prijateljskom meču odigranom u Sidneju...Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Dragana Stanković sa 14 poena, dok je Saša Čađo ubacila 13. U reprezentaciji Južne Koreje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Košarkašice se družile sa Srbima koji žive u Australiji

Izvor: B92, 20.Sep.2022, 09:29

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije imala je priliku prvog dana svog boravka u Sidneju da se druži sa članovima mnogobrojne srpske zajednice u Australiji...Druženje je organizovano u parku Keti Frimen u Olimpijskom centru, a odazvao se veliki broj naših zemljaka, pogotovo onih najmlađih dečaka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.