Kolaković: Cilj na SP polufinale i borba za medalju

Izvor: Politika, 22.Sep.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaković: Cilj na SP polufinale i borba za medalju

BEOGRAD – Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da su ambicije ekipe na Svetskom prvenstvu da stigne do polufinala i da pokuša da osvoji medalju.

Svetsko prvenstvo održaće se od 25. septembra do 10. oktobra u Italiji. Srbija će se takmičiti u Trstu u Grupi F sa Poljskom, Nemačkom i Kanadom.

„Odlazimo na Svetsko prvenstvo posle puno utakmica i treninga. Naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ambicija je da odigramo najbolje što možemo i da dođemo do naših snova - polufinala i borbe za medalju”, rekao je Kolaković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, igrači za vreme priprema nisu imali problema sa povredama, a ekipa je iz utakmice u utakmicu igrala sve bolje i bolje.

„Nadam se da ćemo na Svetskom prvenstvu odigrati najbolje kada je to najpotrebnije”, rekao je Kolaković koji će reprezentaciju Srbije voditi na drugom Svetskom prvenstvu.

On je istakao da uoči takmičenja postoji devet selekcija koje konkurišu za osvajanje medalja.

„Takmičenje će biti ujednačeno, jer ima mnogo ekipa koje imaju iste ambicije kao mi, sličan kvalitet... Svaka utakmica biće borba 'na život i smrt' kada su u pitanju medalje”, zaključio je Kolaković.

Kapiten reprezentacije Nikola Grbić (37), kome će ovo biti četvrto SP, naglasio je da „nema apsolutnih favorita, što može da bude i dobro i loše. Nema nepobedivih ekipa. Idemo u kompletnom sastavu i zbog toga smo mirni. Veliki sam optimista, međutim, može da se dogodi da ne uđemo među osam, ali i da osvojimo zlatnu medalju”.

Reprezentativac Srbije Bojan Janić ocenio je da je ekipa imala mnogo vremena za pripreme.

„Naše želje su medalje, jer na poslednja dva takmičenja nismo uspeli da ih osvojimo. Nadam se da ćemo formu podizati u svakoj utakmici. Ukoliko sve bude zavisilo samo od nas potrudićemo se da ostvarimo maksimalan rezultat”, rekao je Janić.

Srbija će se u grupi sastati sa Poljskom koja je aktuelni evropski šampion, ali Janić smatra da ni ostale ekipe ne smeju da se potcene.

„Sa Nemačkom smo uvek imali problema, bez obzira u kakvom sastavu je igrala. Kanada ima dobrog trenera i stil igre kao SAD. Nadam se da će sve utakmice biti neizvesne i da ćemo mi, naravno, pobediti”, rekao je Janić.

Na pitanje koga smatra favoritima na Svetskom prvenstvu, on je odgovorio da su se ove godine izdvojile dve ekipe - Rusija i Brazil.

„Rusi imaju kvalitet više u odnosu na prošle godine i biće teško igrati sa njima. Brazil je jako opasan, mada nema ekipu kao ranije. Mislim da su oni blagi favoriti”, rekao je Janić.

Reprezentacija Srbije u četvrtak polazi na put u Italiju.

Beta

objavljeno: 22/09/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolaković: Cilj je polufinale

Izvor: RTV Pink, 22.Sep.2010

Odbojkasska reprezentacija sutra putuje na Svetsko prvenstvo. . . Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da su ambicije ekipe na Svetskom prvenstvu da stigne do polufinala i da pokuša da osvoji medalju. Svetsko prvenstvo održaće se od 25. septembra do 10. oktobra...

Nastavak na RTV Pink...

Niko nije nepobediv

Izvor: Danas, 22.Sep.2010

U vrhunskom sportu ni suvi kvalitet nije garancija uspeha. U konkurenciji čak devet reprezentacija koje konkurišu za jednu od medalja na Svetskom prvenstvu koje će se od 25. septembra do 10. oktobra održati u Italiji, selekcija Srbije kotirala je svoje mesto tik iza Rusije i Italije. Kolika je gužva...

Nastavak na Danas...

Odbojkaši danas kreću na Svetsko prvenstvo

Izvor: Glas javnosti, 23.Sep.2010, 07:02

BEOGRAD - Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković objavio je sastav našeg tima koji će od 25. septembra do 10. oktobra učestvovati na šampionatu sveta u Italiji...Na spisku su: Tehničari: Nikola Grbić i Vlado Petković. Korektori: Ivan Miljković i Saša Starović....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.