Kiprani šokirali zmajeve!

Izvor: RTS, 10.Sep.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiprani šokirali "zmajeve"!

BiH - Kipar 1:2. Legendarni vozač Mihael Šumaher posle devet meseci u bolnici pušten na kućno lečenje. Bronza za srpske strelkinje u Granadi. Juventus "lovi" Matu u januaru. Zvezda u prijateljskom meču pobedila Borac. Odbojkašice Srbije i treći put bolje od Hrvatske. Marokanski defanzivac naveo interesantan dokaz svoje prvobitne namere da ostane u Romi. Predsednik "vučice" ga nazvao "otrovnim lažovom". Mundijal u Kataru se neće poklopiti sa ZOI. Del Boske: Španija mora iznova da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dokazuje.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru

22.51 - Rezultati prvog kola kvalifikacija za EP u Francuskoj:

Azerbejdžan–Bugarska 1:2

Kazahstan–Letonija 0:0

Andora–Vels 1:2

Bosna i Hercegovina – Kipar 1:2

Hrvatska–Malta 2:0

Češka–Holandija 2:1

Island–Turska 3:0

Norveška–Italija 0:2.

22.10 - Košarkaši Partizana izgubili su u Sremskoj Mitrovici od ekipe Mega Vizure sa 80:54 (24:16, 16:13, 16:19, 24:6), u pripremnoj utakmici pred početak nove sezone.

Šampion Srbije pretrpeo je drugi poraz tokom priprema, nakon što je posle pobede nad makedonskim Kožuvom (80:74) izgubio od ruskog Jeniseja (83:74).

Crno-beli u nastavku priprema gostuju u četvrtak u Ploeštiju, gde se sastaju sa timom rumunskog Asesofta.

Nakon tog prijateljskog meča Partizan će učestvovati na memorijalnom turniru "Mirza Delibašić" u Sarajevu, potom i na turniru u Monpeljeu, a po povratku iz Francuske u Beograd zakazani su mečevi sa italijanskim Armanijem, kao i susret sa Sutjeskom iz Nikšića.

21.07 - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Beogradu selekciju Hrvatske sa 3:1 (25:21, 25:20, 22:25, 25:14) u trećoj, poslednjoj prijateljskoj utakmici u okviru priprema za prvenstvo sveta.

Izabranice selektora Zorana Terzića u prethodna dva prijateljska odmeravanja snaga, u nedelju i ponedeljak, pobedile su sa istim rezultatom (3:1).

Pripreme za prvenstvo sveta, od 23. septembra do 12. oktobra u Italiji, srpske odbojkašice nastavljaju u Beogradu.

20.49 - Košarkaši Crvene zvezde savladali su u prijateljskoj utakmici ekipu čačanskog Borca sa 79:41 (27:6, 16:15, 19:13, 17:7) u okviru priprema za novu sezonu.

Meč je odigran bez prisustva publike, a obeležen je debitantskim nastupom novoangažovanih pojačanja crveno-belih –Markusa Vilijamsa i Majka Cirbesa.

20.03 - Skupština Rukometnog saveza Srbije odlučila je da Dejan Perić do daljeg obavlja dužnost v. d. selektora muškog nacionalnog tima.

Proslavljeni golman preuzeo je vođstvo reprezentacije sredinom juna, nakon što je usvojena ostavka dotadašnjeg selektora Vladana Matića zbog loših rezultata.

19.24 - Predsednik lekarske komisije Svetske fudbalske federacije (Fifa) Mišel D'Hoge zatražio je da se utakmice prekinu na tri minuta, ako se posumnja da je fudbaler dobio potres mozga.

U Fifu su stigli brojni zahtevi o boljoj zaštiti fudbalera, nakon što su na Svetskom prvenstvu u Brazilu ovoga leta petorica igrača dobili potres mozga tokom utakmica.

18.20 - Prvi kontingent ulaznica za prvenstvenu fudbalsku utakmicu Barselone i Real Madrida rasprodat je za sat vremena, saopštio je katalonski klub.

U prodaju su jutros puštene ulaznice za one navijače koji nemaju sezonske karte i rasprodate su za sat vremena. Kao i svake godine, u prodaju će, nekoliko dana pre utakmice, biti pušten i drugi kontingent ulaznica i to onih koje neće iskoristiti vlasnici sezonskih karata.

Utakmica na Nou kampu igraće se 22. ili 23. marta sledeće godine. Prethodno, Real Madrid i Barselona igraće 25. ili 26. oktobra na Santjago Bernabeuu.

17.48 - Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao na čelendžeru u Banjaluci, pošto je u prvom kolu savladao Hrvata Nikolu Metkića sa 6:4, 7:5.

Protivnik srpskog tenisera u meču drugog kola biće Belgijanac Artur de Gref.

ITF čelindžer u Banjaluci igra se za nagradni fond od 64.000 evra.

17.22 - Evropska fudbalska unija obavestila je klubove da očekuju rast premija za Ligu šampiona od 30 odsto tokom naredne tri sezone. Liga šampiona na godišnjem nivou od sponzora i emitera dobija 1,34 milijarde evra.

Klubovi učesnici grupne faze takmičenja trenutno dele oko 900 miliona evra koje im obezbeđuje UEFA. Najviše je prošle sezone dobio Real Madrid – 57,4 miliona.

Generalni sekretar Evropskog udruženja klubova (ECA) Mišel Sentenaro rekao je da bi takvo povećanje bilo veoma značajno – i za učesnike Lige šampiona, i za učesnike Lige Evrope.

ECA je ranije zatražila od UEFA da novac dobijen od kazni za kršenje finansijskog fer pleja takođe rasporedi učesnicima dva najveća kontinentalna takmičenja.

16.50 - Jedan navijač Junajteda naručio je preko zvaničnog sajta kluba dres novog napadača Radamela Falkaa, a dobio dres sa natpisom "Flakao"! Veliki propust slavnog kluba...

16.00 - Nekadašnji šampion Formule 1 Mihael Šumaher pušten je iz bolnice u Lozani kako bi nastavio da se leči kod kuće, preneli su svetski mediji.

S obzirom na to koliko teške povrede je pretrpeo, napredak je ipak postignut proteklih nedelja i meseci. Postoji, međutim, dug i težak put ispred njega, navela je Šumaherova porodica u saopštenju.

Šumaher je doživeo tešku povredu glave na skijanju u Francuskoj prošlog decembra, a u švajcarskoj bolnici bio je od juna.

15.35 - Ženska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom na Svetskom prvenstvu u Granadi.

Srpski tim u sastavu Andrea Arsović, Ivana Maksimović, Katarina Biserčić, do odličja je došao uz rezultat od 1.244,3 kruga.

Zlatna medalja pripala je selekciji Nemačke (1.253,6), a srebro je osvojila reprezentacija Kine (1.250,5).

Ovo je prva medalja srpskih takmičara na šampionatu sveta u Granadi.

15.10 - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovaće sutra u Madridu utakmici četvrtfinala Svetskog prvenstva u košarci između reprezentacija Srbije i Brazila.

Taj meč počinje u 18 sati u španskoj prestonici.

Pobednik utakmice Srbija–Brazil u polufinalu šampionata sastaće se sa boljim iz duela Španija–Francuska.

14.45 - Međunarodni olimpijski komitet (MOK) objavio je da je dobio garancije da se Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022. godine neće poklopiti sa Zimskim igrama.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da su januar i februar alternativni datumi za Mundijal u Kataru, uz novembar i decembar.

FIFA razmatra da turnir pomeri iz juna i jula zbog velikih vrućina tokom leta u Kataru.

14.25 - Uprava Juventusa pokušaće u zimskom prelaznom roku da dovede Španca Huana Matu iz Mančester junajteda, preneo je "Tutosport".

Španac je na Old Traford došao pre samo šest meseci iz londonskog Čelsija, ali je navodno spreman da sasluša ponudu torinskog kluba.

Kako navodi "Tutosport", problem bi, kao i uvek, moglo da bude obeštećenje, jer Junajted traži 30 miliona funti, sedam manje nego što ga je platio Čelsiju.

Mata je u drugom delu prošle sezone za Junajted odigrao 15 utakmica i dao šest golova.

14.10 - Legendarni fudbaler Mančester junajteda Bobi Čarlton rekao je da će menadžer Luj van Gal vratiti klub na put uspeha, uprkos lošem startu u Premijer ligi.

Čudna će biti ova sezona za Junajted jer ne igra neko od evropskih takmičenja. Ipak, to će možda olakšati neke druge stvari, pošto sada može da se fokusira na Premijer ligu. Van Gal je doveo dosta novih igrača i nadam se da će se pokazati kao prava pojačanja. Verujem da će biti uspešan na klupi i da će vratiti klub na staze uspeha, rekao je Čarlton za "Dejli mejl". 

13.25 - Srpski trener Milovan Rajevac mogao bi da postane savetnik reprezentacije Gane, koju sa klupe predvodi selektor Kveši Apija.

Rajevac je u ponedeljak doputovao u Akru na pregovore sa čelnicima saveza.

Osećam se prijatno. Gana je kao moj drugi dom, rekao je Rajevac za TV-3 po dolasku u Akru.

On je tokom karijere vodio čačanski Borac, Slobodu iz Užica, Železnik, Vojvodinu, El Ahli i Katar.

Najveći uspeh ostvario je sa selekcijom Gane, sa kojom je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi izgubio od Urugvaja posle penala.

Iste godine Rajevac je predvodio Ganu i do finala Afričkog kupa nacija, gde su "crne zvezde" poražene od Egipta sa rezultatom 1:0. 

13.15 - Superligaš Spartak postavio je Stevana Mojsilovića za sportskog direktora, a klub će se, prema rečima predsednika Dragana Simovića, koncentrisati na mlađe fudbalere i sopstvenu omladinsku školu.

Angažovanje se poklopilo sa aktuelnom klupskom politikom afirmacije mladih igrača, a Mojsilović je to u svojoj karijeri pokazao na najbolji mogući način. Iza njega je bogata trenerska karijera i veliki broj afirmisanih igrača. Vreme dovođenja skupih igrača je iza nas, rekao je Simović na predstavljanju novog direktora. 

13.05 - Džejms Palota, predsednik Rome, odgovorio je Mehdiju Benatiji, koji je rekao da je napustio Bajern ne zbog toga što je to on želeo, već zato što je "klubu bio potreban novac".

Palota je iznerviran ovakvim navodima Marokanca, koga je nazvao "otrovnim".

Benatija je nastavio sa lažima. Dogovorili smo se u vezi sa njegovom povišicom u Julu u Bostonu. Rekao mi je da je srećan što ostaje, kao što sam ja njemu rekao da želim da on i dalje igra u našem klubu, istakao je Palota.

To što je lagao mene, mogu da prihvatim. Ali ne mogu da pređem preko toga što je lagao Rudija Garsiju i svoje saigrače. Rekao sam zato Valteru Sabatiniju (sportski direktor) da je postao otrovan i da želim da ode. To nema nikakve veze sa novcem, već sa karakterom. Roma posluje više nego stabilno, zaključio je Palota. 

12.40 - Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Taškentu, pošto je izgubila od Lesje Curenko iz Ukrajine. Krunićeva je izgubila sa 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 6:2).

Srpska teniserka je prošle nedelje napravila najveći uspeh u karijeri pošto je stigla do osmine finala Otvorenog prvenstva SAD. Ona je, u međuvremenu, na VTA listi napredovala za 45 mesta i sada je 100. teniserka sveta.

12.00 - Lep pogodak Liroja Fera, novog igrača Kvins park rendžersa, na treningu reprezentacije Holandije...



11.35 - Legendarni fudbaler Juventusa Đampjero Boniperti rekao je da je zadovoljan što je Masimilijano Alegri zamenio Antonija Konta na klupi kluba iz Torina.

Konte je prethodno sa Juventusom osvojio tri uzastopne titule prvaka Italije, ali je potom podneo ostavku. Uprava "stare dame" brzo je reagovala i na njegovo mesto dovela bivšeg trenera Milana.

Znam šta je do sada radio u karijeri i deluje mi kao dobar čovek. Reč je o treneru koji je spreman za posao u Juventusu. Ipak, kao i uvek kada ste trener, ceniće vas samo na osnovu rezultata, rekao je Boniperti za Tutosport

11.05 - Marokanski fudbaler Mehdi Benatija rekao je da je više klubova u letnjem prelaznom roku želelo da ga dovede iz Rome, ali da je on hteo da ostane u italijanskom klubu.

Barselona se raspitivala za mene ovog leta, ali i Mančester Siti, Čelsi i Real Madrid. Kupio sam konja u Rimu i, da budem iskren, nisam imao nameru da odem, preneli su italijanski mediji Benatijine reči.

Benatija je, ipak, prešao u Bajern Minhen za 26 miliona evra.

Ali, direktor Rome Valter Sabatini posetio me je i rekao mi da je klubu potreban novac i da ima ponudu Bajerna, naveo je Benatija.

On je dobrim igrama prošle sezone postao jedan od najtraženijih igrača u letnjem prelaznom roku. 

10.40 - Real Madrid će pokušati u zimskom prelaznom roku da dovede nemačkog reprezentativca Kristofa Kramera, prenela je Marka.

Kramer ima ugovor sa Bajerom iz Leverkuzena, ali je prošle sezone igrao na pozajmici u Borusiji Menhengladbah.

Madriđani su navodno spremni da za Kramera plate obeštećenje od 15 miliona evra. Kramer ima 23 godine, igra na poziciji zadnjeg veznog fudbalera, a na Mundijalu u Brazilu počeo je finalnu utakmicu, ali je bio zamenjen u prvom poluvremenu zbog udarca u glavu.

09.40 - Izvršni direktor minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige kritikovao je predsednika Uefa i legendu francuskog fudbala Mišela Platinija zbog pretnji da će Frank Riberi biti kažnjen ako se ne odazove pozivu selekcije "trikolora". Platini je pre tri dana poručio Riberiju da bi mogao da zaradi suspenziju od tri meča, iako je fudbaler Bajerna već najavio povlačenje iz nacionalnog tima.

Kao što je Filip Lam o povlačenju razgovarao sa predsednikom nemačkog saveza, tako je Frank pričao sa čelnicima iz Francuske i selektorom Dešamom. Uprkos pretnjama Platinija, Riberi neće biti u reprezentaciji i to je sve u skladu sa pravilima, kazao je Rumenige za "Bild".

Zanimljivo, podrška ovakvom stavu Bajerna došla je od najvećeg rivala, Borusije iz Dortmunda.

Odluka o ovakvim stvarima mora da bude na samim igračima. Oni nisu sluge nacionalnih saveza, rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Riberi je za reprezentaciju Francuske odigrao 81 utakmicu i postigao 16 golova.

09.00 - Selektor reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je posle pobede nad Makedonijom na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope da "furija" mora ponovo da počne da se dokazuje. Španci su sinoć u Valensiji ubedljivo savladali Makedoniju sa 5:1.

Znamo da je naša selekcija u velikoj meri izgubila kredibilitet posle debakla na Mundijalu u Brazilu. Zato sada moramo opet da počnemo da se dokazujemo. Da bi nam to pošlo za rukom moramo svaki meč da igramo dobro i sakupljamo bodove u kvalifikacijama za EP, rekao je Del Boske za sajt španskog saveza.

Sledeću utakmicu u C grupi kvalifikacija Španija igra 9. oktobra, kada će dočekati Slovačku. U ovoj grupi još se takmiče selekcije Luksemburga, Belorusije i Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.