Juriš na medalju: Srbija razbila Brazil i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva

Izvor: Svet, 10.Sep.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juriš na medalju: Srbija razbila Brazil i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva

Ako je neko pomislio da je veličanstvena pobeda nad Grčkom trenutak koji se neće ponoviti, imaće vremena da razmisli o tome do polufinala Svetskog prvenstva u Španiji, u kojem će ponovo gledati Srbiju!
Naš nacionalni tim poigrao se u četvrtfinalu sa ponosom Brazila (84:56) i na fascinantan način drugi put zaredom ušetao među četiri najbolja tima na planeti.
Na putu ka finalu, “orlove” čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << bolji iz duela Španije i Francuske, koji se igra u sredu od 22 časa. Iako je Srbija pokazala da je sve moguće, njen protivnik verovatno će biti domaćin.
Nikakvog poklapanja sa prvom utakmicom u Granadi nije bilo. Da se ne opeku drugi put na istoj vatri, pobrinula se odbrana spremna za brazilsku borilačku košarku, za Manjanove sprintere, za sve što je u prethodnom duelu ovih rivala učinilo da Srbija u prvom poluvremenu izgleda kao da greškom došla na Mundobasket.
Bio je spreman i selektor Đorđević za trikove neuporedivo iskusnijeg argentinskog kolege na klupi “karioka”. Umesto visinom, odlučio je da NBA centrima Brazila parira brzinom Bjelice, kome je Varežao uglavnom čitao prezime na poleđini dresa.
Na drugoj strani, Manjano je potrošio kompletnu bekovsku liniju uzaludno pokušavajući da pronađe prigušivač Teodosićeve svetske klase. Kada je prvi srpski plejmejker duboko u svom svetu košarkaške mašte, ne postoji ništa što će ga sprečiti da izvlači iz grudi uzdahe oduševljenja čak i protivničkih navijača. Zbog toga je pored terena uporno stajao klinac u španskom dresu sa molbom za Teodosićev dres ispisanom na transparentu u njegovim rukama.
Jedan trzaj Brazila krajem poluvremena brzo je umiren serijom 12-0 i profesorskim čitanjem Manjanovih napadačkih umotvorina. Bogdanović je ovog puta poručio NBA veteranu Barbosi da napravi mesta u najboljoj ligi za još jednog momka iz Srbije, Raduljica i Krstić “strašnim” brazilskim centrima da su naleteli na rivala bez straha. Teško su se mirili Varežao i Spliter sa činjenicom da je odsjaj medalje po koju su došli nestajao s vidika svetlosnom brzinom. Dve tehničke greške zbog protesta samo su podvukle njihovu nemoć, ili našu apsolutnu nadmoć.
Do kraja jedne kraljevske priče, madridskom “Palatom sportova” odjekivali su aplauzi srpskim reprezentativcima, koji su još jednom u nju uneli duh naših nekadašnjih košarkaških generacija. Više nema dileme – sadašnja prati njihov put…
SRBIJA 84
BRAZIL 56
(21:17, 16:15, 29:12 i 18:12)
SRBIJA: Teodosić 23 (10-10 sl. b, 4-2 za dva, 5-3 za tri, 4 as.), Simonović, Jović, Bogdanović 12 (4-3 za dva, 5-2 za tri, 6 sk.), Bjelica 8 (8 sk, 5 as.), Marković 9, Kalinić 5, Birčević 3, Krstić 10, Raduljica 10, Katić, Štimac 4.
BRAZIL: Maćado, Neto 6, Hetšajmer 2, Tejlor, Garsija 8, Uertas 4, Barbosa 5, Varežao 12, Đovani, Ilario 4, Markinjos 12, Spliter 3.
Izvor: Novosti.rs
Foto: Tanjug
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.