Jedinak odveo Kengure na Mundijal! (foto)

Izvor: Sportske.net, 15.Nov.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinak odveo "Kengure" na Mundijal! (foto)

Australija je 31. učesnik predstojećeg Mundijala.

Reprezentacija Australije izborila je plasman na smotru najboljih svetskih selekcija, koja se naredne godine održava u Rusiji.

"Kenguri" su nakon remija bez golova u Hondurasu, slavili na "ANZ" stadionu u Sidneju rezultatom 3:1 (0:0), pa će tako po peti put učestvovati na Svetskom prvenstvu.


U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je nakon devet minuta igre u nastavku prednost Australiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << doneo kapiten Mile Jedinak.

Fudbaler Aston Vile je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, lopta je na putu ka golu zakačila jednog fudbalera Hondurasa, promenila pravac i završila u mreži gostiju za 1:0.

Nešto manje od 20 minuta kasnije, jedan fudbaler Hondurasa igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a iskusni Jedinak je preuzeo odgovornost i još jednom zatreso mrežu protivnika.

Igrao se 85. minut kada je Kruse oboren u kaznenom prostoru Hondurasa, glavni arbitar je još jednom pokazao na kreč, a ponovo je egzekutor najstrože kazne bio Jedinak, koji je tako kompletirao svoj het trik. Sve je bilo jasno, Australija će na Mundijal.

Konačan rezultat susreta postavio je Elis u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Selekcija Australije će u četvrti šešir pred žreb, dok će sutra biti poznato da li će selekcija Srbije u treći šešir. Da bi se to desilo, Novi Zeland mora sa savlada Peru na gostovanju, kako je prvi duel ove dve selekcije okončan bez golova. Za Novi Zeland će pored Srbije navijati i Danska, koja bi u slučaju njihovog trijumfa završila u drugom šeširu.

We've done it. We're going to Russia.#AUSvHON #GoSocceroos

Match centre: https://t.co/ISg3YfvlIz pic.twitter.com/Yq947LLf6S

— Caltex Socceroos (@Socceroos) 15. новембар 2017.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kapiten je heroj, Australija na SP četvrti put u nizu!

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2017

Posle remija bez golova u Tegusigalpi, reprezentacija Australije kod kuće je savladala Honduras sa 3:1 (0:0) i tako obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine...Heroj meča bio je fudbaler Aston Vile Mile Jedinak, 33-godišnji kapiten Kengura, koji je u drugom poluvremenu upisao...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.