Jedinak heroj Australije  Kenguri na Mundijalu

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinak heroj Australije " "Kenguri" na Mundijalu

Reprezentacija Australije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, pošto su u revanš meču baraža pobedili Honduras sa 3:1.

Heroj popularnih "Kengura" bio je Mile Jedinak koji je postigao sva tri gola u trijumfu njegove reprezentacije.

U prvom meč u u Hondurasu nije bilo pobednika, pa se sve odlučilo na "ANZ" stadionu u Sidneju.

Australija je od početka meča kontrolisala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ritam utakmice, međutim posle prvih 45 minuta igre nije bilo golova. Domaći igrači imali su incijativu, a u 38. minutu viđena je velika prilika kada je šutirao Aziz Behič. Ipak, njegov pokušaj dobro je odbranio Donis Eskobar.

Odmah u nastavku meča "Kenguri" su uspeli da dođu do pogotka. Jedinak je namestio loptu i iz slobodnog udarca savladao Eskobara. Australija je ovde imala dosta sreće, pošto je lopta zakačila igrača Hondurasa i tako prevarila golmana.

Nastavila je Australija sa napadima, a do drugog gola stigli su 18 minuta kasnije. Brajan Akosta je igrao rukom unutar 16 metara, pa je dosuđen jedaneasterac.

Strelac prvog gola Mile Jedinak je uzeo loptu i savladao golmana Hondurasa. Ovde se već moglo naslutiti da će se "Kenguri" plasirati na Mundijal naredne godine u Rusiji.

Samo 13 minuta kasnije Nestor Pitina je ponovo pokazao na belu tačku. Džeri Palasios je srušao igrača Australije, a loptu u svoje ruke ponovo je uzeo fudbaler Aston Vile.

Jedinak je ponovo bio precizan, čime je došao do het-trika, a ujedno i 20. gola u dresu Australije. Honduras nije uspeo da odoli u Sidneju, a koliko nisu imali šanse govori podatak da nisu imali šutu u okvir gola do nadoknade vremena.

Tada je Majnor Figueroa postigao počasni gol, posle čega je sudija svirao kraj meč. Australija je pretposlednji učesnik na Mundijalu, a poslednjeg ćemo saznati u noći između srede i četvrtka kada se sastaju Peru i Novi Zeland.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) KENGURI U RUSIJI: Jedinak odveo Australiju na Mundijal

Izvor: Kurir, 15.Nov.2017

Fudbalska reprezentacija Australije pretposlednji je putnik na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je u revanš meču interkontinentalnog baraža pobedila Honduras 3:1 (1:0) u Sidneju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.