Ivana rekordom do bronze!

Izvor: B92, 28.Avg.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana rekordom do bronze!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović u ovim trenucima se takmiči u finalu skoka udalj na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Već u prvoj seriji 7,01!

Ivana je naprethodnom šampionatu, pre dve godine u Moskvi, osvojila bronzanu medalju.

U međuvremenu, osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu u Cirihu prošle godine, zlato na Šampionatu ‘Starog kontinenta’ u dvorani ove godine i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bronzu na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu prošle godine.

Ivanine rezultate uživo možete da pratite na našem sajtu…

Ivana je već u prvoj seriji ostvarila najbolji skok karijere - od 7,01 metara!

Srpska atletičarka je od početka godine isticala da joj je ove godine cilj da skači sedam metara, a u najvažnijem trenutku to je i uspela.

U drugoj seriji je prestupila, a u tim trenucima najbliža konkurentkinja bila joj je Kristabel Neti iz Kanade, koja je skočila 6,95 metara u prvoj seriji, a isti rezultat imala je i Amerikanka Tijana Bartoleta.

Ivana je ponovo prestupila u trećoj seriji, što je iskoristila Britanka Šara Proktor i pretekla je skokom od 7.07 metara.

Pošto je napravljen rez, kada su otpale četiri takmičarke, Ivana je izvela dobar skok od 6,86 metara, a Proktorova je odgovorila skočivši 7,01.

Usledio je još jedan novi Ivanin skok, od 6,98 metara, a Proktorova je prestupila. Pred poslednju seriju, Bartoleta je sledila njih dve skokom od 6,95 metara.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bravo! Ivana Španović osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu

Izvor: Lepota i zdravlje, 28.Avg.2015

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzu na Svetskom prvenstvu u Pekingu skokom od 7,01 metara kojim je postavila novi državni rekord. Foto: Guliver/Getty Images Ivana je na prethodnom šampionatu, pre dve godine u Moskvi, osvojila bronzanu medalju. U međuvremenu, osvojila je srebro...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.