Irci ne odustaju od zahteva

Izvor: B92, Beta, 20.Nov.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irci ne odustaju od zahteva

Fudbalski savez Irske pozvao je svoje francuske kolege da zajedno sa njima zatraže od FIFA ponovno odigravanje revanš utakmice baraža za SP.

FIFA je u petak već odbacila zahtev FAI za odigravanjem nove utakmice. Irci su prethodno podneli zahtev zato što je francuski napadač Tijeri Anri priznao da je igrao rukom pre nego što je asistirao Vilijamu Galasu kod odlučujućeg pogotka koji je odveo 'trikolore' na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetsko Prvenstvo. Francuska fudbalska federacija je kao odgovor, odbacila mogućnost da ponovo igra meč.

"Pozivamo kolege iz francuskog saveza da, pošto su i kapiteni oba tima Tjeri Anri i Robi Kin podržali ideju o odigravanju novog meča, zajedno ponovo zatražimo odigravanje nove utakmice. To bi doprinelo zaštiti integritata fudbala i ponosa francuske reprezentacije", navodi se u saopštenju FAI.

Francuski savez je, pre nego što je FIFA odbacila prvih zahtev FAI, saopštio da će poštovati svaku odluku Svetske fudbalske federacije, a naknadno je odgovorio da smatra da je odluka konačna i da ne može biti promenjena.

Razumemo razočarenje i ogorčenje irskih fudbalera, saveza i navijača. Francuska fudbalska federacija nikada nije nameravala da negira sudijsku grešku koja je dozvolila da se prizna gol Francuskoj. Tokom mečeva odluke donose sudije i te odluke su konačne. Na kraju, rezultat meča ne može da bude promenjen i utakmica ne može da bude ponovljena", stoji u saopštenju FFF.

Nacionalni savez će selektora Rejmona Domeneka nagraditi bonusom od 862.000 evra za plasman na Svetsko prvenstvo. Na spisku nagrađenih, pored Domeneka, nalaze se i članovi stručnog štaba kao i 43 fudbalera.

Anri sve "popularniji" na Internetu

U međuvremenu, Internet i pre svega, socijalnu mrežu 'Fejsbuk' preplavile su grupe okrenute protiv Tijerija Anrija, kao i nekoliko duhovitih gde se predlaže da Anri počne da se bavi galik fudbalom, jednim od najpopularnijih sportova u Irskoj koji se igra i rukama i nogama.

Takođe, na Fejsbuku je objavljena i peticija gde se traži ponavljanje meča Francuska - Irska i koja do sada ima blizu 300.000 potpisnika, a veliku popularnost stekla je i video igra u kojoj je cilj da u ulozi Tijerija Anrija rukom ubacujete loptu u gol.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.