IMA PAMETNIJA POSLA: Embid ne igra za Francusku na Svetskom prvenstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 18:06

IMA PAMETNIJA POSLA: Embid ne igra za Francusku na Svetskom prvenstvu

Glavni cilj Galskih petlova je da igrač poreklom iz Kameruna zaigra na Igrama u Parizu 2024.

Košarkaška reprezentacija Francuske nalazi se među favoritima za osvajanje zlatne medalje na predstojećem Svetskom prvesntvu, ali će napad na najsjajnije odličije morati da pokuša bez Džoela Embida. Centar rođen u Kamerunu ima i francusko i američko državljanstvo, a Francuzi su joiš prošle godine krenuli u proces >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naturalizacije Embida. Međutim, on još nije imao prilike da obuče dres Francuske i proćiće još neko vreme pošto to neće uraditi ni na Svetskom prvenstvu.

 - Džoel još nije doneo konačnu odluku ali su mali izgledi da će igrati za reprezentaciju ovog leta. To ne menja činjenicu da bi mogao da igra za nas godinu dana kasnije. Ovog leta se ženi, a svadba baš pada u nezgodnom trenutku, usred priprema. Imaće dovoljno vremena da donese konačnu odluku za naredno leto a i nama će biti potrebno vremena za određene procedure u FIBA - saopštio je danas francuski selektor Vensan Kole.

Pravi cilj Francuza je da Embid bude u timu Francuske za Olimpijske igre u Parizu naredne godine gde će cilj biti zlatna medalja, a veruje se da bi Galski petlovi sa njim u timu imali šanse protiv Amerikanaca koji su prvi favoriti.

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.