IAAF ponovo odložila atletsko SP u dvorani

Izvor: B92, 01.Sep.2022, 23:47

IAAF ponovo odložila atletsko SP u dvorani

Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani u kineskom Nanđingu, koje je bilo planirano za mart 2023. godine, odloženo je za 2025. zbog pandemije koronavirusa

Ovo SP je trebalo da bude održano 2020. godine, ali je zbog pandemije pomereno za mart 2021. Međutim, usledilo je novo odlaganje za mart 2023. godine.

U saopštenju IAAF se navodi da je novi termin SP mart 2025. godine, a ova odluka je doneta uz saglasnost Organizacionog odbora Nanđinga i Atleskog saveza Kine zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutne situacije vezane za koronavirus.

"Razočarani smo što smo morali ponovo da odložimo ovaj događaj zbog okolnosti koje su van naše kontrole, ali smo to uradili kako bi obezbedili sigurnost svim sportistima i federacijama članicama", izjavio je predsednik IAAF Sebastijan Kou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.