I dalje mrtva trka sa Irskom, remi Srbije i Velsa u Beogradu

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje "mrtva trka" sa Irskom, remi Srbije i Velsa u Beogradu

Fudbaleri Srbije i Velsa odigrali su 1:1 u Beogradu u 6. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Pred oko 35.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" gosti su poveli golom Arona Remzija u 35. minutu sa bele tačke, a izjednačio je Aleksandar Mitrović u 73. minutu nakon sjajne asistencije Aleksandra Prijovića.

Iako je Srbija imala inicijativu, igra je bila bezidejna sa ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mnogo pravih prilika za gol pa su izabranici Slavoljuba Muslina samo jednom šutirali u okvir gola i pogodili. S druge strane, Vels se ograničio na jaku odbranu i sa brzim polukontrama često ugrožavao gol Stojkovića. Na papiru je favorit bila Srbija, pre svega zbog činjenice da su Velšani doputovali bez suspendovanih Gereta Bejla i Nila Tejlora, a povredio se i talentovani Ben Vudbern, ali ni to nije mnogo pomoglo.

Vodeći gol postigao je Remzi iz penala, ali sve je počelo od poigravanja Vladimira Stojkovića ispred svog kaznenog prostora. On je pokušao da zagradi jednu loptu, ali je napravio faul na ivici kaznenog prostora, usledio je centaršut, a Milivojević je povukao za dres Sema Vouksa.

Izjednačio je Mitrović svojim petim golom u ovim kvalifikacijama. Nemanja Gudelj je prethodno odlično pronašao Prijovića na ivici šesnaesterca, a ovaj je "sakrio petu" i odlično proigrao svog saigrača iz napada, koji je napravio jedan korak sa loptom i precizno šutirao.

Srbija tako nije uspela da iskoristi remi Irske i Austrije (1:1) i da se izdvoji na čelu, pa je situacija na tabeli ostala nepromenjena - Srbija i Irska imaju po 12 bodova, Vels i Austrija po 8, Gruzija ima 3, a Moldavija 2 boda.

Naredni meč "orlovi" igraju 2. septembra, ugostiće Moldaviju, a tri dana potom gostovaće u Irskoj.

Autor: S.K.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.