Humanitarna aukcija dresova na keju Nišave

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jun.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna aukcija dresova na keju Nišave

Pred utakmicu Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u fudbalu, 27. juna od 20 sati, održaće se i humanitarna aukcija dresova i sportskih rekvizita na amfiteatru keja Nišave, gde je organizovan i prenos meča. Prihod od prodaje dresova brojnih sportista, među kojima i reprezentativaca Srbije, poput Miloša Teodosića, Aleksandra i Luke Mitrovića, otići će za lečenje mladog novinara Aleksandra Nikolića, obolelog od leukemije.

Veliki broj sportista, kolekcionara i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sportskih saveza odazvao se pozivu za donaciju rekvizita, pa je sada njihova lista dugačka. Onima koji su ranije najavljeni priključila su se i dvojica košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović i Milko Bjelica, s tim što je dres krilnog centra unikatni plavi i nema ga u slobodnoj prodaji.

Pristigao je i dres belgijskog Mehelena, koji nosi fudbaler iz Niša Uroš Vitas, kao i španskog Ademar Leona, reprezentativnog golmana Vladimira Cupare. Potpisani dres Miloša Teodosića iz LA Klipersa; foto: JV/M.J.

Humanitarna aukcija je zamišljena tako da se desi baš na taj dan kada bi trebalo da bude najveće interesovanje, jer igraju Srbija i Brazil. Obratili smo se velikom broju sportista, koji su se odazvali i pomogli, tako da imamo veliki broj dresova i sportskih rekvizita. Uspeli smo da objedinimo i crvene i crno-bele, maksimalno su se odazvali i jedni i drugi, pre svega naši lokalni sportisti i klubovi - kažu organizatori.

Početak aukcije zakazan je za 18:30, a zainteresovani za licitaciju treba da se prijave desetak minuta ranije, na licu mesta. Ukoliko bude padala kiša, aukcija će se preseliti u obližnji Oficirski dom.

Čak i sportisti koji nisu mogli da pošalju svoje dresove, poslali su poruke za Acu Nikolića, a jedna od njih stigla je i od fudbalske reprezentacije Srbije. Poslali su je bivši trener Radničkog Milan Rastavac i fudbaleri iz Niša Nemanja Radonjić i Andrija Živković.

Podsetimo, Aca je oboleo od leukemije koja brzo napreduje, pa mu je neophodna transplatacija matičnih ćelija, koja je skupa i mora se izvesti u inostranstvu. Otvoren je i SMS servis, pa je za donaciju potrebno poslati poruku sa sadržajem 499 na broj 3030, a tu su i računi za veće uplate.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Akcija za pomoć novinaru Aleksandru Nikoliću

Izvor: JUGpress.com, 26.Jun.2018

NIŠ..U sredu, 27. juna od 18.30, neposredno pred utakmicu Srbija – Brazil,  u Amfiteatru na nišavskom keju održaće se  humanitarna aukcija prodaje dresova i sportskih rekvizita...Aukciju organizuje Sekcija sportskih novinara kako bi pomogla lečenju sportskog novinara Aleksandra Nikolića koji...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.