Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 26. 6. 2018.

| Sport

Humanitarna aukcija dresova na keju Nišave

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Dresovi aukcija
Sportski rekviziti namenjeni aukciji još pristižu; foto: JV/M.J.

Pred utakmicu Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u fudbalu, 27. juna od 20 sati, održaće se i humanitarna aukcija dresova i sportskih rekvizita na amfiteatru keja Nišave, gde je organizovan i prenos meča. Prihod od prodaje dresova brojnih sportista, među kojima i reprezentativaca Srbije, poput Miloša Teodosića, Aleksandra i Luke Mitrovića, otići će za lečenje mladog novinara Aleksandra Nikolića, obolelog od leukemije.

Veliki broj sportista, kolekcionara i sportskih saveza odazvao se pozivu za donaciju rekvizita, pa je sada njihova lista dugačka. Onima koji su ranije najavljeni priključila su se i dvojica košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović i Milko Bjelica, s tim što je dres krilnog centra unikatni plavi i nema ga u slobodnoj prodaji.

Pristigao je i dres belgijskog Mehelena, koji nosi fudbaler iz Niša Uroš Vitas, kao i španskog Ademar Leona, reprezentativnog golmana Vladimira Cupare. Teodosić dres Potpisani dres Miloša Teodosića iz LA Klipersa; foto: JV/M.J.

Humanitarna aukcija je zamišljena tako da se desi baš na taj dan kada bi trebalo da bude najveće interesovanje, jer igraju Srbija i Brazil. Obratili smo se velikom broju sportista, koji su se odazvali i pomogli, tako da imamo veliki broj dresova i sportskih rekvizita. Uspeli smo da objedinimo i crvene i crno-bele, maksimalno su se odazvali i jedni i drugi, pre svega naši lokalni sportisti i klubovi - kažu organizatori.

Početak aukcije zakazan je za 18:30, a zainteresovani za licitaciju treba da se prijave desetak minuta ranije, na licu mesta. Ukoliko bude padala kiša, aukcija će se preseliti u obližnji Oficirski dom.

Čak i sportisti koji nisu mogli da pošalju svoje dresove, poslali su poruke za Acu Nikolića, a jedna od njih stigla je i od fudbalske reprezentacije Srbije. Poslali su je bivši trener Radničkog Milan Rastavac i fudbaleri iz Niša Nemanja Radonjić i Andrija Živković.

Podsetimo, Aca je oboleo od leukemije koja brzo napreduje, pa mu je neophodna transplatacija matičnih ćelija, koja je skupa i mora se izvesti u inostranstvu. Otvoren je i SMS servis, pa je za donaciju potrebno poslati poruku sa sadržajem 499 na broj 3030, a tu su i računi za veće uplate.

Poruke podrške poslali košarkaši Stefan Jović i Vladimir Štimac, golman Milan Borjan, a podrška je stigla i iz kampa Srbije

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: